5 probleme ce se pot rezolva în condiții casnice, cu ajutorul oțetului!

Întreținerea unei case necesită atât atenție deosebită, cât și multă responsabilitate. Pentru a avea o locuință curată, este nevoie să acordăm atenție tuturor suprafețelor și obiectelor, dar, din păcate, procurarea unor produse necesare fiecărei suprafețe presupune și un anumit buget. Chiar dacă nu știm, în locuința fiecăruia dintre noi există anumite produse, care le-ar putea înlocui cu succes pe cele din comerț.

Oțetul este un produs ecologic cu proprietăți antibiotice și antiseptice, iar datorită acidității sale, ajută la combaterea bacteriilor sau a mucegaiului. Vă propunem în continuare mai multe idei de utilizare a acestuia:

1. Fierul de călcat. 

Dacă fierul lasă urme de calcar pe haine, înseamnă că este timpul să-l curățați.

Pentru aceasta va trebui să-l umpleți cu oțet și apoi să-l porniți pe aburi, orientându-l spre o tavă de copt.

Se va curăța perfect și va deveni ca nou!

2. Încălțămintea.

Dacă încălțămintea de piele și-a pierdut din strălucire și nu mai arată ca înainte, este timpul să luați măsuri! Amestecați o ceașcă de apă fierbinte cu 1/3 de ceașcă cu oțet, după care ștergeți încălțămintea cu o cârpă moale, înmuiată în această soluție.

Veți fi surprinși de rezultat!

3 . Geamurile.

Dacă veți încerca „rețeta”, veți fi încântați de rezultat! Oțetul costă foarte ieftin și depășește majoritatea produselor din comerț prin eficacitatea sa:

– amestecați oțetul cu apa în proporție de 1:1. Apoi adăugați câteva picături de suc de lămâie pentru un miros plăcut!

4. Tastatura.

Tastatura calculatorului este unul dintre cele mai murdare obiecte din casă, știați despre acest lucru?

Curățați tastatura, cât computerul este deconectat, cu o cârpă umezită în oțet. Dacă doriți să obțineți un rezultat și mai bun, curățați și spațiul dintre taste!

5. Mașina de spălat vase.

Chiar și mașina de spălat vase are nevoie de curățenie din când în când!

– Turnați un pahar de oțet în partea inferioară a mașinii (nu în dozator) și porniți un ciclu de spălare la temperatura maximă. Mașina va fi curată și dezinfectată. Pentru a îndepărta mirosul de oțet, porniți un ciclu de clătire cu apă rece.

Este o metodă foarte simplă care vă va permite să îndepărtați urmele de calcar!