5 principii de viață de la Coco Chanel: parfum întotdeauna, ceapă niciodată.

Gabrielle Chanel le-a eliberat de corset pe femei, a înnobilat culoarea neagră și a creat parfumuri extraordinare.

Farmecul acestei femei a constat în frumusețea sa, în mintea ageră și în caracterul său puternic. Setea sa de libertate s-a combinat cu povara singurătății.

A fost adorată și urâtă în același timp, deoarece, numai cu o singură frază, putea distruge pe oricine.

S-a ghidat mereu de principiile care au ajutat-o să aibă un stil original.

Vă propunem, în continuare, 5 lecții de viață de la Coco Chanel.

Viața lui Coco chanel.

1. „Succesul va aparține persoanelor care nu admit posibilitatea eșecului”.

Încrederea în sine, talentul și puterea sunt cheia succesului. Nimeni nu ne va observa până nu credem în forțele noastre și nu ne iubim pe noi înșine. Coco Chanel, de exemplu, nu gătea niciodată. Nu pentru că nu putea sau că era leneșă, a lăsat gătitul celor care iubeau să facă acest lucru. Ea, în schimb, și-a concentrat energia spre dezvoltarea propriului său brand.

2. „Mă deranjează când văd cantitatea de mâncare pe care o consumă francezii”.

Coco adora șampania, ciocolata caldă, brânza și biscuiții. Dar încerca să mănânce în fiecare zi caviar și să bea vin roșu pentru a se menține tânără și frumoasă. Da, acesta era secretul său care lupta împotriva bătrâneții. Nu a mâncat niciodată mult și a le-a condamnat mereu pe femeile grase.

Chanel mai spunea că în brațele unui bărbat este important să vă simțiți ca o pasăre, să fiți într-atât de ușoară încât să dorească să vă țină în brațe.

3. „Luxul trebuie să fie comod. Dacă nu este comod, nu mai este lux”.

Înainte de Coco Chanel culoarea neagră era considerată drept culoarea doliului. Dar stilul pe care l-a inventat, stofele folosite, lungimea sub genunchi și faptul că această rochie neagră se aranja perfect, au făcut-o atemporală.

4. „Nu-mi place mâncarea care se simte după ce o mănânci”.

Coco gusta din diferite delicatese, dar prefera bucatele simple. Nu era capricioasă, îi ruga pe bucătarii săi să-i gătească la prânz cartofi copți sau piure de castane. Le-a interzis să folosească ceapa. „Nu-mi place mâncarea care se simte după ce o mănânci”, spunea Chanel.

„Avea un gust excentric în ceea ce ține de mâncare și nu putea suporta mirosul de mâncare picantă. I se făcea rău de la mirosul de prăjit, de sos picant, de ceapă sau fasole picante”- povesteau oamenii care au avut ocazia să stea alături de ea la masă.

5. „Femeia care nu folosește parfum nu are viitor”.

Această declarație a lui Coco Chanel vorbește de la sine. Ea reușea să-i înnebunească pe mulți bărbați. Ea afirma următoarele: „Femeia ar trebui să se dea cu parfum acolo unde ar vrea să fie sărutată”. Coco a reușit, cu ajutorul unui chimist care lucra pentru ea, să facă o descoperire în lumea parfumeriei, creând o aromă puternică bazată pe aldehide. L-a ambalat într-o sticlă pătrată, asemănătoare cu sticluțele pentru parfumurile bărbătești, și l-a numit Chanel nr.5.

„Dacă v-ați născut fără aripi, nu încercați să le împiedicați să crească” – afirma Coco Chanel. Și acest lucru este adevărat.

Ea și-a creat propria legendă. Ea demonstrat faptul că viitorul nu rezultă din trecut, puteți începe în orice moment propria Dumneavoastră carieră și o puteți construi de la zero.