5 necesități care, dacă vor fi satisfăcute, vor crea relații conjugale strânse și de durată și vor exclude adulterul

Adulterul este un semn, un simptom al unei căsnicii nefericite și denotă nevoile nesatisfăcute ale soților. Atunci când le lipsește ceva în familie, caută în altă parte.

Nu toate familiile rezistă în fața trădării. De aceea este mai bine să fim atenți la primele semnale de nemulțumire decât să ne supunem familia unui asemenea test complicat.

Cercetătorul american și autorul cărții „Nevoile lui, nevoile ei: secretele unei relații de cuplu durabile”, Willard Harley, a efectuat un experiment cu participarea a mai mult de 800 de cupluri și a determinat care sunt nevoile de bază ale bărbaților și ale femeilor care formează un cuplu și cum, odată cu satisfacerea acestora, soții sunt încântați unul de altul.

Așadar într-o relație există cinci necesități, iar satisfacerea acestora reduce considerabil posibilitatea unui adulter. Acestea sunt următoarele:

1. Femeile au nevoie de afecțiune. Dacă soțul îi oferă flori, o îmbrățișează, o sărută, o ține de mâna, femeia simte că partenerul ei o iubește.

Bărbații au nevoie de satisfacție senzuală. Deseori femeile se plâng de lipsă de gingășie din partea bărbaților, dar, de regulă, aceleași femei recunosc că refuză în mod regulat să aibă relații intime cu soțul. Aceste nevoi depind una de alta: dacă soțul nu este atent cu soția sa, ea nu dorește să facă dragoste cu el, dacă soția refuză să întrețină relații cu soțul, el nu este afectuos cu ea.

2. Femeile au nevoie de comunicare. O femeie vrea să fie ascultată, ca soțul să reacționeze la ceea ce-i împărtășește. La începutul unei relații cuplul discută foarte mult, demonstrându-și astfel interesul și dragostea reciprocă. Femeile se așteaptă ca un astfel de interes să rămână și în căsătorie. U. Harley, a constatat, în baza studiului, că pentru a satisface această nevoie, femeia are nevoie de aproximativ 15 ore pe săptămână de atenție din partea partenerului. Sunt cam 2 ore pe zi.

Pentru bărbat femeia ar trebui să fie un bun partener de distracție. Adesea, înainte de căsătorie, femeile sunt fericite să se distreze împreună cu partenerii lor: merg împreună la pescuit, se uită la fotbal etc. În căsătorie, însă, încearcă să implice partenerul în distracțiile lor. Sau îi permite partenerului să se distreze fără ea. Acest lucru poate fi foarte periculos pentru relație, deoarece bărbații apreciază foarte mult atunci când soția lor este un bun tovarăș pentru distracție.

3. Femeile au nevoie de onestitate și sinceritate. Femeia are mereu nevoie de adevăr. Dacă soțul îi ascunde ceva sau o înșeală, ea nu va mai avea deloc încredere în el. Și se va simți în nesiguranță.

Nevoia bărbaților: atractivitatea fizică a soției sale. Această nevoie are două aspecte. Primul este cel de a prezenta societății o femeie atractivă. Cel de-al doilea aspect: într-o relație de dragoste bărbatului îi este dificil să-și aprecieze soția doar pentru calitățile sale spirituale. Bărbații au nevoie de atracție fizică față de soție.

4. Femeile au nevoie de bani. Poate că banii niciodată nu sunt prea mulți, dar există o sumă care ar putea fi cât de cât suficientă și care ar oferi siguranță și încredere în ziua de mâine. Femeilor le place să decidă singure dacă vor avea o carieră sau vor sta acasă.

Bărbatul are nevoie de confort în sânul familiei. Iubește atât de mult liniștea și confortul de acasă, încât își imaginează adesea cum soția și copiii îl întâmpină zâmbind iar în locuința lor caldă și frumoasă domină curățenia și confortul. Apoi soția îl invită să se așeze și să se relaxeze înainte de o cină delicioasă. Mai târziu familia merge la o plimbare de seară, după care copiii merg la culcare. Pe urmă el se relaxează cu soția, discută, urmăresc televizorul și după asta merg în dormitor pentru a face dragoste. Soțiile pot râde de un astfel de scenariu deoarece în realitate poate fi cu totul altfel. Dar bărbații simt asemenea necesitate.

5. Pentru femeie este important ca soțul să fie un tată bun pentru copiii săi. De fapt nu doar un tată bun, ci și un exemplu demn de imitație. Este foarte important ca femeia să-și vadă copilul iubit în bărbatului iubit.

Bărbatul are nevoie de admirație. Dorește să fie mândru de el însuși. Admirația este diferită de apreciere. „Ești bun, ești cool, ești cel mai bun” – sunt doar aprecieri. Admirația se manifestă prin comportamentul femeii. De exemplu, „Sunt fericită de realizările tale”, „Mă bucur când te îmbraci cu gust”, „Te admir și simt sprijinul și protecția ta”. Cel mai important lucru este ca să vă exprimați admirația cu sinceritate, chiar dacă este vorba despre ceva mic și nesemnificativ, dar care vă provoacă emoții pozitive.

Dacă aceste necesități sunt satisfăcute, partenerii se consideră unul pe altul irezistibil, relațiile conjugale devin mai puternice punând temelia unei iubiri reciproce și întărind fidelitatea.

Dacă doriți să păstrați dragostea și sunteți gata să depășiți împreună tensiunea din cuplul Dumneavoastră, unul dintre pașii importanți în această direcție poate fi o discuție sinceră despre așteptările și necesitățile dumneavoastră.

Încercați să vă auziți, să vă ascultați unul pe altul și să încercați să vă schimbați viziunile și comportamentul.

Sperăm că acest articol să vă reamintească să aveți grijă de Dumneavoastră și de partenerul Dumneavoastră. Poete chiar cineva dintre voi va dori să facă un gest frumos pentru partener: să pregătiți ceva delicios ori să dăruiți o floare, ori s-i spuneți un simplu „mulțumesc”.

Viața constă din lucruri mărunte, dar care pot fi foarte plăcute.