5 motive importante pentru care nepoții ar trebui să crească alături de bunici

Beneficiile sunt reciproce.

Între bunici și nepoți există o legătura incredibilă mult mai profundă decât relația de rudenie.

Să știți că este foarte importantă comunicarea dintre bunici și nepoți!

Iată cinci motive pentru care relația cu bunicii este un dar extraordinar pentru orice copil:

1. Copiii cresc cu un sentiment puternic că au pe cine se baza și că sunt susținuți.

Un studiu realizat la Universitatea din Oxford a demonstrat faptul că acei copii care sunt atașați de bunicii lor au mai puține probleme emoționale și comportamentale și reușesc să depășească cu succes momentele critice ale vieții, cum ar fi divorțul sau hărțuirea la școală, simțindu-se mai protejați și mai siguri.

2. Copiii își cunosc rădăcinile și identitatea.

Alte studii demonstrează faptul că legătura dintre generații sau înțelegerea istoriei familiei și locul pe care îl au ei în această familie îi face pe copii să fie mai rezistenți și îi ajută să-și controleze mai bine viața chiar și atunci când acest lucru pare imposibil.

Unii psihologi care au studiat rezistența la stres a copiilor după atacurile teroriste din 11 septembrie au descoperit că cei care știau mai multe despre istoria familiei lor s-au confruntat mai bine cu stresul.

3. O relație strânsă cu bunicii îi pregătește pe copii pentru viață și-i învață să nu se teamă de bătrânețe.

Toată lumea îmbătrânește și nu vrem, cu siguranță, ca generațiile următoare să ne trateze cu dispreț când vor fi în vârstă. Din fericire, cel mai bun antidot față de vârstă este dezvoltarea relațiilor pozitive dintre copii și bunicii lor.

Potrivit unui studiu, la care au participat 1151 de copii belgieni cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, copiii care aveau relații bune cu bunicii îi respectă pe cei vârstnici. În timp ce copiii care nu erau atașați de rudele mai în vârstă aveau o atitudine disprețuitoare față de cei vârstnici.

4. Comunicarea cu persoanele mai în vârstă îi protejează de depresie.

Studiile efectuate la Colegiul Boston în 2014 au demonstrat că există o legătură strânsă între comunicarea cu rudele mai în vârstă și nivelul scăzut al depresiei tuturor membrilor familiei în cauză. Nepoții le explică bunicilor cum funcționează gadgeturile și dispozitivele moderne, iar bunicii, la rândul lor, le dau sfaturi și le explică multe lucruri importante.

5. Copiii îi ajută pe bunici să trăiască mai mult.

Știința a demonstrat, în cele din urmă, că apropierea de bunici este utilă nu numai pentru copil, ci și pentru bunici. Copiii devin mult mai capabili să înfrunte greutățile vieții, în timp ce vârstnicii, fiind motivați de cei tineri, sunt mai sănătoși și se bucură de viață.

Legătura dintre generații este foarte puternică!

Aveți grijă de bunici!