5 moduri în care poți repara eficient un fermoar defectat

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să nu putem îmbrăca sau dezbrăca o haină din cauza că i s-a defectat fermoarul. Deși prima ce-ți vine să faci în această situație este să iei foarfecele și să rezolvi problema pe cale chirurgicală, noi am găsit câteva metode în care fermoarul defectat poate fi reparat fără prea mult efort.

Vă invităm să urmăriți cele 5 metode în care vă puteți salva geaca preferată fără să pierdeți timp și bani apelând la profesioniști.

1. Dacă atunci când încercați să închideți fermoarul cheița pierde contactul și rămâne pe o singură parte a fermoarului, luați un patent și strângeți puțin pe verticală partea cheiței care rămâne liberă. În acest fel cheița se va prinde mai strâns de zimții fermoarului și nu se va mai detașa.

2. De multe ori problemele cu funcționarea fermoarului se datorează acumulării de murdărie între zimți. Curățați bine fermoarul pe toată lungimea folosind puțin săpun și o cârpă umedă. Ștergeți bine suprafețele zimților, dar și spațiile dintre ei.

3. Știm cu toții cât este de neplăcut când ți se strică limba cheiței la fermoar. Devine atât de greu și anevoios să închizi și să deschizi un astfel de fermoar… Chiar dacă nu este cea mai estetică soluție, puteți fixa de cheiță o agrafă sau un inel pentru chei.

4. Dacă fermoarul este blocat și cauza nu este o bucată de stofă nimerită în cheiță, atunci soluția este să lubrifiați zimții. Pentru asta puteți folosi un creion simplu: ștergeți zimții din apropiere cu grafitul și mișcați cheița. Dacă nici asta nu vă ajută, ungeți zimții cu săpun, vaselină sau o lumânare din ceară – cheița se va deplasa ușor pe zimții lubrifiați.

5. Dacă din diverse motive nu puteți închide fermoarul blugilor până la capăt (problemă cunoscută mai ales pentru femeile gravide), puteți rezolva problema la fel cu ajutorul unui inel pentru chei. Fixați-l mai întâi de limba cheiței, apoi închideți fermoarul pe cât se poate și agățați inelul de nasturele blugilor.

În filmulețul de mai jos puteți vedea aplicarea practică a acestor trucuri care, sperăm, vă vor fi de folos.

[mashvideo]

 

Sursa: Lifehacker