5 metode rapide de curățare a depunerilor de grăsimi de pe dulapurile din bucătărie. Eu însămi gătesc foarte des, de aceea aplic aceste metode

Este cunoscut de toți lucrul că curățenia în bucătărie este cea mai anevoioasă. Sunt atât de multe suprafețe și atât de puțin timp. Trebuie să cureți frigiderul, aragazul, cuptorul, să ștergi petele de pe blat și dulapuri. Iar anume ultima sarcină este cea mai dificilă. Cum se pot îndepărta petele de grăsime de pe suprafețe și dulapuri fără a aduce daune lemnului sau plasticului?

Produsele chimice sunt foarte eficiente în aceste cazuri, însă acestea sunt scumpe, iar substanțele abrazive pot deteriora suprafețele cât ai clipi. Dar nici nu putem să le lăsăm murdare.

Produsele naturale sunt printre cele preferate, atunci când vine vorba de curățarea suprafețelor. Aveți încredere în eficiența lor. Ele probabil vor acționa puțin mai lent decât cele chimice, însă cu siguranță curăță. Avantajul lor nu este prețul mic, ci inofensivitatea. Ele nu provoacă reacții alergice, nu afectează pielea mâinilor, nu au miros înțepător care se aerisește foarte greu. De aceea, vă propunem câteva sfaturi de utilizare a produselor naturale.

Cum să scăpați de depunerile de grăsimi

Echipa noastră vă propune câteva metode eficiente care vă vor ajuta să vă isprăviți cu această problemă. Nu trebuie să le aplicați în fiecare zi. Cel mai bine este să ștergeți în mod regulat suprafețele cu un burete umed, iar apoi cu unul uscat. Doar atunci când această metodă nu va avea succes, puteți folosi una din metodele expuse mai jos.

Bicarbonat de sodiu și ulei

Pentru a avea un rezultat foarte bun, aveți nevoie de puțin ulei și bicarbonat de sodiu.

1. Amestecați ingredientele în proporții egale.

2. Aplicați pasta obținută pe suprafețele murdare.

3. Lăsați să acționeze 30 de minute. În acest timp grăsimea se va transforma în cocoloașe. Folosiți un burete moale înmuiat în apă pentru a șterge grăsimea.

4. Pe orice suprafață sunt locuri foarte murdare care se curăță mai greu la prima vedere. Dacă nu ați reușit să îndepărtați petele din prima, aplicați pasta pe anumite locuri și repetați procedura.

Avantajul acestui remediu este universalitatea sa. Poate curăța orice suprafață. Iar dulapurile din lemn câștigă dublu: uleiul este absorbit de lemn, creează o peliculă de protecție și maschează zgârieturile de pe suprafețe.

Sarea de lămâie

Există două remedii perfecte. Pentru prepararea primului amestecați sarea de lămâie cu detergent de vase, iar pentru al doilea cu bicarbonat de sodiu.

1. Diluați 1 lingură de sare de lămâie și 3-4 picături de detergent într-un litru de apă. Apoi înmuiați un burete în soluția obținută și ștergeți suprafețele murdare. După jumătate de oră, ștergeți cu o lavetă înmuiată în apă caldă.

2. Dacă depunerile nu sunt atât de multe, puteți amesteca într-un bol mic 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de sare de lămâie. Adăugați apă pentru a obține o pastă densă. Aplicați pasta pe un burete curat. Frecați toată murdăria, iar apoi ștergeți cu o lavetă umedă.

După utilizarea acestor remedii lemnul va fi mai strălucitor și va arăta ca nou. Folosiți aceste scrub-uri de 1-3 ori pe săptămână.

Oțet

Această metodă este cunoscută datorită aromei sale specifice. Dar să nu uitați de eficacitatea acestuia. Apropo, cu ea se pot curăți obiectele din ceramică și plastic.

1. Amestecați câte 0.5 pahare de oțet de mere și apă. Adăugați la ingrediente 0.5 lingurițe de ulei de portocală, precum și 2-3 picături de ulei de eucalipt.

2. Turnați soluția într-un vas cu pulverizator.

3. Agitați vasul înainte de utilizare. Pulverizați soluția pe locurile murdare, iar peste 15 minute pur și simplu ștergeți cu o lavetă umedă. 

Praf de copt

Nu subestimați acest produs. El este foarte eficient și pentru a face o prăjitură reușită și pentru a îndepărta petele de grăsime.

1. Turnați apă peste praful de copt. Cantitatea de praf depinde de volumul lucrului. Iar apă este suficient atât cât să obțineți o pastă.

2. Aplicați pasta obținută pe pete și lăsați să acționeze 30 de minute. Apoi clătiți cu apă.

În timp ce acest remediu își face efectul, dvs. puteți curăța aragazul și cuptorul.

Săpunul de rufe

Folosiți săpunul de rufe în cazurile în care blatul și mobila sunt confecționate din piatră naturală. De asemenea, puteți folosi spuma de săpun și pentru blaturile din lemn sau plastic și pentru cele din marmoră.

1. Faceți spumă de săpun.

2. Înmuiați un burete în această spumă și aplicați-l pe suprafețele murdare:. Lăsați să acționeze 15 minute.

3. Clătiți totul cu apă caldă.

După folosirea săpunului trebuie să uscați bine suprafața cu un prosop curat, poate fi utilizat și unul de hârtie.

Sfaturi utile

1. Niciodată nu folosiți produse chimice dacă aveți suprafețe și granit și marmoră. Săpunul de rufe este unicul produs inofensiv.

2. Zgârieturile de pe suprafețele de lemn frecați-le cu nuci. Este cel mai eficient mod de a le ascunde temporar.

3. Dacă curățați suprafețe verticale, puneți sub ele niște hârtii. Atunci murdăria va cădea pe ele, iar nu pe podea.

4. Folosiți pulverizator de luciu în timp ce faceți curățenie. El îndepărtează grăsimile și va încetini procesul de murdărire.

O dată cu trecerea timpului orice mobilă de bucătărie își pierde luciul inițial. Noi nu susținem că aceste trucuri vor readuce starea ei inițială, dar o va face mai curată, mai nouă și mai frumoasă. Alegeți modalitatea care vă place cel mai mul, și renunțați la produsele chimice.