5 metode eficiente cu ajutorul cărora puteți elimina depunerile de grăsime de pe suprafețele din bucătărie

O bucătărie curată, luminoasă și confortabilă este locul perfect pentru a petrece timpul împreună cu familia sau cu oaspeții dragi. Aici puteți mânca bucate delicioase și comunica în liniște. Multe gospodine sunt atente la curățenie și bucătăriile lor sunt mereu curate-lună. Acordă o atenție deosebită aragazului și ușilor dulapurilor. Dar uneori este foarte dificil de curățat aceste suprafețe din cauza depunerilor de grăsime!

În acest articol dorim să vă reamintim despre unele remedii care vă vor ajuta să îndepărtați ușor petele de grăsime cu ajutorul unor remedii simple, naturale, pe care le avem în casă.

1. Săpunul de rufe.

Îl cunoaștem cu toții încă din copilărie, de culoare brună și deși nu miroase prea plăcut, este foarte eficient atunci când este vorba despre curățenie. Doar că-l puteți folosi dacă suprafețele din bucătărie sunt realizate din granit și marmură, sticlă, ceramică.

Trebuie doar să pregătiți o soluție de apă cu săpun, aplicați-o cu un buretele pe ușile dulapurilor, pe blat. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute, apoi ștergeți suprafața cu un burete curat și pe urmă cu o cârpă uscată.

2. Oțetul.

Utilizarea multiplă a acestui produs și-a dovedit eficiența de mai multe ori. Pentru a îndepărta murdăria de pe ușa dulapului sau de pe sertare, procedați după cum urmează:

— la 1 litru de apă adăugați 4 linguri de oțet și 2 linguri de ulei de măsline (dacă nu aveți, utilizați ulei de floarea-soarelui rafinat);

— adăugați câteva picături de ulei esențial de portocale pentru aromă;

— turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator;

— aplicați soluția pe suprafața care urmează să fie curățată, lăsați să acționeze timp de 15-20 minute, apoi ștergeți cu o cârpă.

Dacă suprafețele sunt foarte murdare, repetați procesul. Se recomandă pentru suprafețele din ceramică și plastic.

3. Bicarbonatul de sodiu.

Un alt produs indispensabil la gospodărie și eficient pentru curățenie este bicarbonatul de sodiu. Singura nuanță este că bicarbonatul trebui să fie combinat cu ulei. Dacă vi se pare straniu cum e posibil de eliminat petele de grăsime cu ajutorul uleiului, să știți că funcționează conform principiului asemănării.

Amestecați bicarbonatul cu ulei până veți obține o pastă omogenă. Aplicați-o pe suprafețele cu pricina și lăsați să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră.

Apoi ștergeți suprafețele cu un burete moale înmuiat în apă. Ar trebui să dispară toată murdăria. Dacă petele sunt mai vechi, trebuie să repetați procedura.

Pentru suprafețele din lemn este și un fel de profilaxie, deoarece uleiul „ascunde” zgârieturile și protejează lemnul.

4. Acidul citric.

Suprafețele din lemn se pot curăța și cu o soluție dintr-un litru de apă, o lingură de acid citric și câteva picături de detergent.

Aplicați soluția pe suprafața murdară, lăsați-o să acționeze și apoi ștergeți cu o cârpă moale sau cu un burete înmuiat în apă curată.

5. Praful de copt. 

Ar putea să vă pară straniu să utilizați praful de copt pentru a face curățenie, dar prezența bicarbonatului îl face destul de potrivit și pentru curățarea suprafețelor murdare.

Trebuie doar să amestecați un pachet de praf de copt cu apă până se formează o pastă pe care să o aplicați pe suprafețele murdare. Lăsați să acționeze, apoi îndepărtați restul amestecului cu un burete, insistând puțin pe suprafețele cu pricina.

Sfaturi pentru a face curățenie mai ușor și mai rapid.

Ascundeți produsele alimentare.

— Așterneți ceva sub suprafețele verticale ca să nu fiți nevoiți să faceți curățenie în întreaga bucătărie.

— Utilizați mănuși pentru a vă proteja mâinile și manichiura de efectele nocive ale detergenților.

— Lăsați geamurile deschise ca să pătrundă aerul curat.

Dacă mai cunoașteți alte sfaturi utile, scrieți-ne în comentarii.