5 metode de curățare a grătarului. Nu mai ai nevoie de perie!

Dacă până acum curățați grătarul folosind perii și soluții speciale, acest articol este pentru dvs. Metodele vechi, nu sunt doar dificile, dar sunt și periculoase, deoarece atunci când folosiți o perie, firele se pot rupe și rămâne pe grătar, după care, atunci când gătiți ajung în alimente. Cel puțin în SUA aceste cazuri se întâmplă cu regularitate.

Vă prezentăm câteva metode sigure pentru a curăța grătarul de grăsimi și arsuri, astfel încât acesta va arăta ca nou.

как очистить решетку от гриля

Curățarea grătarului

1. Ceapă și lămâie

Când grătarul este încă fierbinte, frecați grilajul cu ceapă sau jumătate de lămâie. Acidul din aceste produse îndepărtează stratul de grăsimi și arsură.

как очистить решетку от гриля

2. Folie de staniol

Folia de staniol înlocuiește peria și curăță foarte bine murdăria. Faceți o bilă din folie de staniol, apucați-o cu cleștele și ștergeți grătarul fierbinte. Curățarea va fi mai eficientă dacă grătarul va fi bine încins.

как очистить решетку от гриля

3. Coca-Cola

Este suficientă doar o doză. Introduceți grătarul într-o pungă de plastic, agitați doza de suc și deschideți-o în pungă. Spuma abundentă va curăța totul. Pentru un rezultat mai bun puteți lăsa grătarul în pungă pentru ceva timp.

как очистить решетку от гриля

4. Săpun lichid

Aplicați săpun lichid pe grătar, după care introduceți-l într-o pungă din plastic și lăsați-o pentru o noapte. Dimineața, clătiți și grătarul va fi curat și strălucitor.

как очистить решетку от гриля

5. Profilaxie

Pentru a evita bucățile de alimente arse, de fiecare dată, înainte de a găti, prelucrați suprafața grătarului cu ulei vegetal. Această procedură va simplifica curățirea ulterioară.

как очистить решетку от гриля

Grătarul dvs. va fi curat și strălucitor! Acest rezultat îl veți obține fără folosirea soluțiilor chimice agresive.