5 metode cum să faci ca culoarea blondă a părului să reziste mai mult timp

Nuanța blond platinat are o noblețe deosebită, fiind foarte apreciată în întreaga lume. Singura problemă e că această culoare trebuie îngrijită pentru a evita apariția petelor galbene neplăcute.

Multe femei renunță la nuanța platinată anume din cauza că ea este pretențioasă la îngrijire.

Aici trebuie menționat că părul deschis în general este mai pretențios, căci este apriori mai vulnerabil la acțiunea factorilor externi.

Totuși nuanța blond platinat poate fi îngrijită și în condiții casnice, important e să cunoașteți niște principii de bază.

Dacă îl veți îngrijire corect, culoarea blondă a părului va fi foarte rezistentă, iar dvs. veți uita de apariția petelor galbene.

1. Când alegeți șamponul, optați pentru produsele care au pigment violet

Spălând capul cu un astfel de șampon veți evita tot felul de ajustări și vopsiri suplimentare a părului. Șamponul cu pigment violet ar trebui folosit cel puțin o dată pe săptămână, în rest puteți folosi șampon special pentru păr vopsit.

2. Părul are nevoie permanentă de hrană și hidratare

Părul blond este foarte vulnerabil la acțiunea factorilor externi, de aceea el trebuie hrănit și hidratat în mod regulat folosind mască, ser sau balsam. Uleiurile naturale oferă o mulțime de beneficii pentru rădăcinile părului. O regulă important pentru un păr blond rezistent este lipsa firelor despicate și în general îngrijirea stării părului.

3. Balsamul de păr nuanțator este foarte eficient

Dat fiind că părul crește destul de rapid, este dificil să menții culoarea platinată pentru mult timp. În schimb puteți folosi un balsam nuanțator care să corecteze culoarea părului fără a acționa asupra sa cu substanțe agresive.

4. Ondulatoarele, uscătoarele, plăcile de păr și alte aparate de acest fel au un impact negativ asupra părului

Părul deschis este deosebit de fragil, iar tratarea termică amplifică și mai mult acest efect nedorit. Sigur că orice femeie își dorește să aibă zilnic un păr aranjat perfect, dar folosirea deasă acestor aparate este contraindicată, de aceea ar fi recomandat să găsiți alte soluții pentru aranjarea părului.

5. Nu spălați părul cu apă fierbinte

Iar când îl clătiți în general se recomandă ca apa să fie ușor rece. După o astfel de spălare de contrast, părul devine mai neted și mai sănătos, putând să-și păstreze culoarea mai mult timp.

Respectând aceste reguli și recomandări, vă va fi mult mai ușor să aveți grijă de părul blond, iar șuvițele își vor păstra pentru mult timp strălucirea și frumusețea nuanței platinate.