5 lucruri scumpe care vor da un aspect ieftin locuinței tale

Am scris anterior despre faptul că nu face să cheltuiți prea mulți bani pe anumite lucruri. Dar în acest articol vă vom vorbi despre lucrurile care costă o avere și care par a fi „luxoase, elegante”, însă, de fapt, par a fi de prost gust și ieftine.

Cu câteva sute de ani în urmă, atunci când delimitarea între săraci și bogați era foarte vizibilă, ultimii nu prea aveau unde să-și cheltuie averea. Ei puteau să-și permită orice locuințe, orice fel de amenajare, însă posibilitatea de alegere era prea mică. De aici au apărut și ornamentele sofisticate de arhitectură și interior.

Figurine din ipsos de îngeri și sfinți, ornamente sofisticate – toate acestea erau doar o modalitate de a-și demonstra bunăstarea. Dacă, astăzi, în lumea contemporană doriți să îngropați banii în beton, atunci puteți face acest lucru în milioane de feluri. De aceea, în prezent ornamentele din ipsos sunt o aparență, dar nu o realitate. Însă, chiar dacă nu aveți unde investi banii și aveți o casă imensă de 300+ m² și 3.5+ metri înălțimea camerelor, atunci ornamentele din ipsos sunt binevenite. În celelalte cazuri, nu.

Draperiile bune sunt scumpe. În primul rând datorită materialul de calitate. Într-adevăr, niște draperii frumoase și originale împodobesc în mod deosebit încăperile. Însă, nu se merită să cheltuiți prea mulți bani pentru coaserea diferitelor ornamente, pliuri, franjuri etc. Astfel de draperii sunt, cu siguranță, nepotrivite.

Iată niște draperii care încearcă să pară scumpe.

Candelabrele de cristal costă bani nebuni chiar și acum. Imitațiile lor mai ieftine din sticlă sau plastic sunt la fel de scumpe, deși arată îngrozitor. Aici este valabilă aceeași regulă – un candelabru de cristal scump poate fi montat doar într-o încăpere foarte înaltă. O astfel de lampă, într-un apartament obișnuit, arată nepotrivit și face interiorul să pară ieftin.

De asemenea, în comerț există o mare varietate de lămpi de perete care sunt confecționate cu foarte multe ornamente, culori, diferite tipuri de iluminare – toate acestea sunt depășite. Lămpile sunt doar o sursă de lumină, iar nu o operă de artă. De aceea, regula spune: o lampă bună este o lampă care nu se observă.

Cea mai scumpă și fără rost invenție sunt construcțiile geometrice din gips carton. Nișele în pereți, arcadele, scările pe plafon sunt demodate și nu trebuie admise în casele dvs.

Dacă aveți prea mulți bani, încercați să investiți în lucruri mult mai folositoare decât în ornamentele din locuințe.