5 lucruri pe care le putem deduce despre o persoană după ce am văzut cât de ordonată îi este locuința

Oamenii petrec multe ore pentru a-și aduce în ordine locuințele. Dar fiecare persoană are și momente când nu-i arde de curățenie.

Am reușit să găsim câteva dovezi că uneori este bine să fim mai neglijenți.

Dezordinea este o caracteristică a unei persoane creative.

Potrivit cercetărilor efectuate de Kathleen Vos, doctor în filozofie, dezordinea de pe birou stimulează gândirea creativă. În timpul experimentului participanții au fost rugați să completeze niște formulare în două camere: în una era ordine perfectă, iar în cealaltă era dezordine. După aceea participanții au fost rugați să propună noi ide de folosire a mingii de ping-pong.

În general, ambele grupuri au venit cu același număr de idei, dar ideile grupului din camera în care era dezordine au fost mai creative. Nu uitați de fraza atribuită lui Einstein: „Geniul știe să domine haosul”.

Lucrul devine mai productiv acolo unde e dezordine. 

Același studiu realizat de Kathleen Vos și colegii săi a arătat că, atunci când participanților din camera în care era dezordine li s-a propus să aleagă două produse, unul cunoscut și altul nou, aceștia au ales produsul nou. Potrivit cercetătorilor dezordinea încurajează oamenii să facă lucruri noi.

Dacă aveți nevoie de vreo idee creativă, alegeți dezordinea.

Dezordinea ne-ar putea ajuta să trăim în armonie cu lumea din jur.  

Suntem învățați de mici să menținem curățenia. Însă Astrofizicianul Adam Frank susține că dezordinea este o lege naturală a universului. El consideră că Universul este împotriva punerii lucrurilor în ordine.

Persoanele care nu mențin curățenia au de suferit nu numai din cauza dezordinii, ci și din cauza presiunii societății. Dar, în același timp, nu au cedat presiunii societății și continuă să-și lase cana de ceai lângă computer.

Haosul din casă ar putea fi din vina altcuiva. 

Potrivit unui studiu femeile petrec de 3 ori mai mult timp pentru a face curățenie și alte treburi casnice decât bărbații. Dacă nu aveți timp pentru a face ordine, rugați-i pe membrii familiei să o facă. O altă idee ar fi să renunțați la unele obiecte pe care nu le folosiți.

Praful nu este bun, dar nici nu este fatal.

Cel mai periculos efect asupra corpului nostru în are praful industria sau de pe străzile orașelor. Cel din casă este format din materie organică, în special particule de piele umană, precum și particule de insecte mici și bacterii. Deși nu sună prea bine, acest praf nu este într-atât de periculos.

Se recomandă, desigur, să faceți curățenie regulat, să ajungeți în locurile mai greu accesibile, sub pat și deasupra dulapurilor, mai ales dacă aveți copii mici în casă.