5 locuri neobișnuite, care se schimbă de două ori pe zi.

Imaginați-vă că masele de apă din mări, oceane sunt într-o continuă mișcare, și nivelul apei se ridică și apoi coboară. Care este motivul acestui fenomen? Ce influențează asupra fluxul și refluxului? Există două motive principale: atracția gravitațională exercitată pe Pământ de Lună și forța centrifugă de rotație a Pământului în jurul axei sale.

Oamenii de știință au fost întotdeauna atrași de acest fenomen. Ceea ce se întâmplă este uneori pur și simplu uimitor. Pe planeta noastră există locuri uimitoare care dispar în timpul mareelor și apar doar atunci când apa se retrage.

Mont Saint Michel (Normandia, Franța)

Mont Saint Michel este o stâncă granitică și se află pe lista patrimoniului mondial cultural UNESCO. Pe jos, puteți ajunge aici numai în timpului refluxului. În timpul mareelor, insula poate fi vizitată cu barca. Nu riscați să lăsați mașina pentru mult timp în acest loc uimitor: apa o poate lua.

 

Manjuyod Spit, Filipine

În această zonă din Filipine există doar nisip și mare iar casele sunt construite pe piloni.

 

Pasajul du Gois, Franța

Pasajul du Gois – drumul care unește insula Noirmoutier de continent doar în timpul refluxului. Din cauza valurilor în creștere, se poate conduce de-a lungul lui doar de două ori pe zi.

 

Plaja Catedralelor, Spania

Original numită Augas Bravas, este una dintre cele patru frumoase plaje europene. A fost numită plaja catedralelor datorită formațiunilor sale geologice care au forma catedralelor. Dar, atunci când apa acoperă plaja, se pare că ea nu a existat niciodată.

 

Patru călăreți ai Apocalipsei, Marea Britanie

Sculpturile lui Jason Taylor sunt situate de-a lungul râului Tamisa. Aceste statui indică nivelul creșterii și descreșterii nivelului râului.