5 lecții de viață pentru adevărații profesioniști. Îți vor schimba viața radical.

Un preot îi propune unei călugărițe să o conducă până la mănăstire. Urcându-se în mașină, aceasta își pune un picior peste altul, astfel încât coapsele îi sunt expuse. Preotul cu greu reușește să evite un accident.

Îndreptând mașina, pune o mână pe piciorul ei. Călugărița spune: „Părinte, vă amintiți Psalmul 129?”, întreabă călugărița. Preotul își ia rușinat mâna. Dar mai târziu, din nou pune mâna pe piciorul ei. Călugărița îi adresează aceeași întrebare la care preotul îi răspunde: „Îmi pare rău, dar sunt slab de fire”. Ajungând la mănăstire, maica oftează și pleacă. Preotul ajunge grăbit la biserică și caută Psalmul 129. Acesta spunea următoarele: „Mergi mai departe și caută, vei găsi fericirea”.

Morala: Dacă îți cunoști rău munca, vei pierde multe oportunități de dezvoltare.


Un agent de vânzări, o secretară și un manager merg împreuna să ia prânzul. Găsesc o lampă fermecată și la un moment dat din ea iese duhul lămpii.

El spune: „Voi împlini câte o dorință a fiecăruia dintre voi.” „Vreau mie prima să mi se îndeplinească dorința! − spune secretara. „Vreau să fiu în Bahamas, pe un iaht și să nu mă gândesc la nimic.” În câteva clipe dispare secretara. „Acum e rândul meu! – strigă agentul de vânzări. „Vreau să fiu în Hawaii, pe plajă, să savurez vacanța alături de dragostea vieții mele.” În câteva clipe el dispare. „Acum e rândul tău” – îi spune duhul lămpii managerului. „Vreau ca cei doi să se întoarcă la birou după prânz.”

Morala: Lasă-l pe șef să vorbească mai întâi!

Un vultur stătea pe un copac, odihnindu-se. Un iepure micuț îl vede și îl întreabă: „Pot să stau și eu ca tine fără să fac nimic?”. „Desigur, de ce nu?” – răspunde vulturul. Iepurele s-a pus sub copac încercând să se relaxeze. Dintr-o dată, apare vulpea, îl înșfacă, după care-l mănâncă.

Morala: Pentru a-ți permite să stai și să nu faci nimic trebuie fii foarte, foarte sus.

Curcanul îi spune taurului: „Visez să mă urc în vârful copacului – oftează el, dar am atât de puțină putere.” „De ce nu ciugulești din gunoiul lăsat de mine? Are o mulțime de elemente nutritive.” Și într-adevăr, i-a dat destulă putere pentru a ajunge la cea mai mică ramură a arborelui. În ziua următoare, a ciugulit mai mult și a reușit să ajungă la cea de-a doua crenguță. În ziua a treia, a reușit să ajungă în vârful copacului, dar fiind observat de fermier, a fost împușcat.

Morala: Manipularea te va ajuta să ajungi sus, dar nu te va ține niciodată acolo.

O pasăre mică zbura spre sud pentru a ierna. Era atât de frig încât a înghețat și a căzut la pământ într-un câmp mare. În timp ce stătea acolo, trecu o vacă și o acoperi cu excremente. Pasărea simți căldura excrementelor și își reveni. De bucurie începu să cânte. O pisică, care era în preajmă, a auzit-o, a descoperit-o și a mâncat-o.

Morala:

1) nu toți cei care îți fac rău sunt dușmanii tăi.

2) nu toți cei care te scot din belea sunt prietenii tăi.

3) atunci când te simți bine este mai bine să-ți ții limba după dinți.