5 fraze pentru restabilirea forțelor vitale

Doar potențialul interior te poate ajuta să faci față dificultăților vieții.

Viața seamănă cu o zebră, nu mai este demult un secret pentru nimeni. Iar dunga neagră de cele mai multe ori începe în mod absolut neașteptat. În aceste momente, ți se pare să orice a-i întreprinde, este inutil. Nici sprijinul rudelor și celor dragi, nici cărțile motivaționale, nici fuga de tine însuți și de problemele acumulate, nimic nu ajută. Unica ieșire din situație rămâne a fi încrederea în propriile forțe și speranța că totul va fi bine. Să-ți redobândești echilibrul interior se dovedește a fi un lucru deloc simplu. Însă cine, dacă nu tu însuți, va putea să găsească punctul de plutire pentru sufletul tău rănit și vulnerabil?

Așează-te confortabil și citește în continuare acele fraze care te vor face să vezi dificultățile vieții dintr-o altă perspectivă.

1. Voi plânge. Am dreptul să fac asta. Și apoi voi zâmbi din nou.

Lacrimile sunt cel mai puternic mod de descărcare emoțională de care este capabil organismul uman. Doar prin intermediul lacrimilor, vei reuși să-ți verși amarul provocat de emoțiile negative, regrete și furie.

Dar e foarte important ca aceste momente în care îți plângi de milă să nu intre în obișnuință și să-ți devină un mod de a te raporta la viață. Ai plâns, ai acceptat ceea ce te întristează, apoi ridică-te de jos și mergi de transformă dungile negre în dungi albe. Să zâmbești din nou este țelul tău!

2. Doar eu însumi pot să mă ajut să depășesc toate greutățile vieții.

Poți și trebuie să iei în considerație sfaturile rudelor, prietenilor și persoanei iubite. Însă, în cele din urmă, doar tu însuți poți să te ridici de jos. Găsește în tine forțele să lupți cu aceste greutăți. Cei dragi te pot doar sprijini.

3. Nu pot schimba circumstanțele, sunt capabil însă să-mi schimb atitudinea față de aceste circumstanțe.

Nu putem schimba toate situațiile negative din viața noastră. Orice se poate întâmpla: boală, pierderea unui om drag, certuri, despărțiri, etc. Oricât nu am încerca, ce este menit să se întâmple, se va întâmpla.

Dar putem să ne schimbăm gândurile și atitudinea referitoare la aceste evenimente. Atunci când spui ”Nu pot!”, lași mâinile în jos, fără să conștientizezi. Spune ”Eu pot!” Și vei vedea pe dată cum prinzi aripi.

4. Doar depășind fricile, poți reîncepe să trăiești.

Zona de confort este acea senzație de securitate, siguranță emoțională și comoditate, cu care trăim zi de zi.

Vin, însă, momente când limitele acestei zone se ruinează și e nevoie să pășești peste, pentru a putea merge mai departe. Îți va fi frică. Vei cântări mult, toate plusurile și minusurile. Dar, mai devreme sau mai târziu, ieșirea din zona de confort va deveni vitală.

Doar tu însuți te poți ajuta să ieși din această zonă de confort ce te ține pe loc, iar fără depășirea de sine, va fi imposibil. În cele din urmă, viața continuă și mereu trebuie să faci pași pentru a înainta.

5. Ai grijă zilnic de bunăstarea și echilibrul tău interior.

Mergi în mod regulat la medici pentru a-ți verifica și a avea grijă de starea de sănătate. Urmezi cure de slăbire, pentru a-ți ameliora sănătatea. Ai grijă și de cei apropiați, pentru că îți dorești mult ca și ei să fie sănătoși. Dar se întâmplă să uităm adesea de sănătatea lumii noastre interioare. Sentimentele și nevoile noastre emoționale au și ele nevoie de atenție și grijă.

Valorile materiale sunt mai tangibile, motiv pentru care punem mai mult accent pe ele. Însă, acestea își pierd din importanță dacă uităm de nevoile spirituale, de integritatea personală și momentele obișnuite care ne dăruiesc fericire.

Foarte multe depind și de stima de sine. Atunci când ești copleșit de probleme, important este să fii pregătit. Încrederea în propriile forțe este cel mai important și rezistent scut și cea mai bună armă de luptă. Orice dificultate poate fi depășită, dacă ai încredere în tine.

Zilnic în lume au loc mii de evenimente. Nimic nu e static. Și oricât de mult nu am vrea, trebuie să ne schimbă și noi, în cursul vieții.

O perioadă dificilă de viață poate începe în orice moment. Dificultățile nu te întreagă când ești pregătit. Iar noi nu vom fi niciodată 100% pregătiți pentru ele. Dar să-ți fortifici puterea spiritului și reziliența psihologică poți începe să o faci chiar acum. Frazele pe care le-am analizat mai sus sunt o modalitate ce te poate ajuta să fii mereu pe val.

Important este să-ți amintești întotdeauna că poți vedea curcubeul doar după ploaie!