5 fraze pe care trebuie să le spui ție însuți când treci prin momentele dificile ale vieții

De multe ori greutățile vieții apar pe neprins de veste și aproape ne doboară… Uneori chiar și susținerea celor dragi și cărțile de specialitate nu sunt în stare să ne ajute.

Pentru a depăși astfel de situații e foarte important să adoptați o atitudine corectă față de ele și să le acceptați așa cum sunt. Iar atunci când simțiți că sunteți la limită, repetați aceste fraze!

1. Eu am dreptul să plâng puțin, căci în curând mă voi bucura

Tensiunea emoțională este foarte importantă pentru a trece peste necazuri, eșecuri, greșeli și alte greutăți. Dar e important să fim conștienți că această tensiune este doar un fenomen temporar.

Atunci când plângem sau cugetăm la problemele cu care ne ciocnim, sarcina noastră este să înțelegem ce se întâmplă de fapt și să găsim ieșire din situația creată. După asta tot ce ne rămâne să facem este să urmăm ieșirea găsită.

2. Omul care mă poate ajuta cel mai bine să trec peste greutăți sunt eu însumi

Chiar dacă avem în jur prieteni buni și o familie unită care au grijă de noi, e important să avem suficiente puteri interioare pentru a face față greutăților fără să îi împovărăm și pe ei.

Fără dragoste, credință și nădejde este foarte greu să ieși din camera întunecoasă în care ne închide viața. Ascultați sfaturile celor din jur, acceptați ajutorul lor, dar deciziile luați-le de sine stătător, căci anume dvs. veți trăi cu urmările acestei decizii.

3. Eu nu pot schimba situația, dar îmi pot schimba atitudinea față de ea

Unele lucruri din viața noastră sunt inevitabile: moartea, boala, despărțirea etc.

Dar impactul acestor întâmplări nefericite asupra noastră depinde totalmente de felul în care ne raportăm noi la ele. Dacă le înțelegem, le acceptăm și nu încercăm să facem imposibilul atunci facem primul pas spre depășirea situației.

4. Eu voi începe să trăiesc atunci când îmi voi depăși frica

Frica este unul din cele mai cumplite sentimente prin care poate trece un om. Frica ne imobilizează, ne demoralizează și ne pune în imposibilitatea de a face un pas înainte.

Frica trebuie depășită cu orice preț. Proorocul David spunea: “Domnul este luminarea mea și mântuirea mea; de cine mă voi teme?” (Ps. 26:1). Nu vă fie frică, mergeți înainte cu demnitate!

5. În fiecare zi trebuie să am grijă de liniștea și de echilibrul meu interior

Noi ne-am obișnuit să ne îngrijim zilnic de dietă, de serviciu, de igiena personală… Dar de lucruri mult mai importante de multe ori uităm cu desăvârșire.

Întrebați-vă: oare când ultima dată v-ați gândit la sentimentele dvs., la pacea interioară, la dragostea față de cei apropiați? Dacă ne zidim din timp aceste ziduri de protecție, ne va fi mult mai ușor să trecem peste greutățile care vor apărea pe neașteptate!

Nimeni nu poate prevedea când anume vor apărea diverse greutăți în viața noastră, de aceea trebuie să fim mereu pregătiți pentru asta și să nu lăsăm mâinile în jos niciodată, orice s-ar întâmpla!

Sperăm că acest articol vă va ajuta pe dvs. și pe cei dragi să treceți cu bine peste orice greutăți.