5 dispozitive care consumă electricitate chiar și atunci când sunt deconectate

Știați că aparatele electrocasnice au o viață „secretă” și continuă să funcționeze chiar și după ce le-ați deconectat?

Echipa noastră a descoperit că unele electronice sunt deosebit de „încăpățânate” și continuă să consume energie, chiar dacă sunt deconectate. Să vedem în continuare care sunt acestea.

Încărcătorul telefonului.

Încărcătorul continuă să consume energie electrică chiar și atunci când gadgetul nu este conectat la acesta. Este adevărat, acest lucru nu ne afectează prea mult bugetul nostru, dar ar fi bine să-l scoatem totuși din priză.

Tunerul TV.

Un tuner TV continuă să consume energie chiar și după ce este deconectat, ajungând la un consum de până la 22 de W pe zi. Mulți utilizatori nu trec dispozitivul în modul standby, considerând că este suficient să deconecteze televizorul.

Televizorul. 

Știați că deconectarea televizorului pune dispozitivul în modul de așteptare, fără a opri consumul de energie electrică? Acesta consumă aproximativ 24 W pe zi.

Calculatoarele și laptopurile.

Chiar și după deconectare, calculatoarele și laptopurile continuă să funcționeze. De aceea, dacă le veți scoate din priză, ați puteți economisi până la 96 W pe zi.

Dispozitivele cu timer.

Aceste aparate consumă energie electrică și atunci când sunt oprite. Deconectându-le, veți putea economisi până la 108 W pe zi.

Merită să le deconectați?

Aceste date i-ar putea lăsa indiferenți pe unii, dar pentru alții ar putea fi, dimpotrivă, foarte convingătoare.

Într-un fel sau altul, este bine să scoateți aparatele din priză pentru că, în cazul unor probleme legate de alimentarea cu energie electrică, ați putea pierde o avere întreagă din motiv că electrocasnicele s-ar putea defecta.