5 dispozitive care consumă curent electric chiar și atunci când sunt oprite.

Știați că aparatele de uz casnic sunt capabile să ducă o viață „secretă” și continuă să funcționeze chiar și atunci când le-ați deconectat?

Iată care sunt dispozitivele care mai continuă să funcționeze chiar și după ce le-ați stins.

Încărcător de telefon

Încărcătorul continuă să consume energie electrică chiar și atunci când telefonul nu este conectat la acesta. Energia consumată este minimă, dar oricum afectează bugetul fiecăruia. Nu ar trebui să îl lăsați în priză deoarece acesta se uzează foarte repede.

Decodor TV

Un decodor TV continuă să funcționeze și după ce îl oprești și ajunge să consume energie electrică aproximativ 0,5 euro pe an.

Unii nici nu îl pun pe stand by, limitându-se doar prin deconectarea televizorului. Din acest motiv, costul total crește de 5 ori.

Televizorul

Se pare că prin apăsarea butonului OFF de pe telecomandă, nu oprim televizorul, ci el intră în regimul stand by. Acest lucru îl face să consume energie în valoare de 0,5 euro anual.

Calculatoarele și laptop-urile

Chiar și atunci când sunt oprite, calculatoarele și laptopurile continuă să funcționeze. Prin urmare, atunci când le scoateți din priză, puteți economisi aproximativ 2 euro anual.

Cei care de obicei deconectează laptop-ul și îl lasă în regim sleep pot multiplica această cifră cu aproximativ 1,5.

Dispozitivele cu temporizator

Un astfel de detaliu puțin observat, precum cronometrul de lucru, spune că dispozitivul pe care este amplasat continuă să consume energie electrică. Dacă deconectați aceste dispozitive din priză, economisiți 3 euro anual.

Ar trebui să deconectați și să scoateți din priză aceste dispozitive?

Pentru unii, sumele menționate nu sunt importante și nu le vor afecta bugetul însă pe alții, aceste sume îi vor convinge să facă economii.

Este foarte important să scoateți din priză toate dispozitivele. La urma urmei, un consum de creștere neplanificată a energiei, vă poate lăsa fără bani și cu dispozitive electronice arse.