Fiecare persoană visează să aibă o locuință stilată și confortabilă, și să scape de mobilierul sau decorul învechit. Există unele greșeli tipice care se găsesc aproape în fiecare apartament. Să vedem care sunt acestea.
Tapițerie și textile demodate.
Primul lucru care vă atrage atenția vor fi textilele demodate. Unele persoane, pentru a economisi bani, nu repară tapițeria uzată sau nu pot renunța la pernele din stofe strălucitoare și cu desene colorate, care nu se încadrează în interiorul locuinței.
Designerii ne recomandă să nu economisim pentru acestea și să alegem stofe rezistente și cu gust, care nu se vor demoda în câțiva ani. O altă idee ar fi să schimbați tapițeria. Alegeți stofe monofonice care nu se demodează prea ușor și arată foarte bine.
Lustrele masive.
Pe lângă faptul că lustrele s-au cam demodat, observăm, în unele locuințe, modele clasice, masive, care nu prea se încadrează în designul locuinței. Optați, mai bine, pentru modele laconice, care sunt la modă și care vor deveni un accent proaspăt în interiorul locuinței Dumneavoastră.
Culoarea bej.
Culoarea bej arată minunat, fiind considerată drept un fundal excelent pentru aproape orice cameră. Aceasta culoare calmă se combină ușor cu alte culori, este aproape imposibil să dați greș în amenajare. Dar nu uitați: prea mult bej face ca interiorul să pară destul de plictisitor.
Pentru a evita acest lucru este necesar să fie diluată cu accente contrastante de nuanțe bogate: lămpi întunecate, rame sau mobilier colorat. O altă idee ar fi să vopsiți un perete într-o nuanță contrastantă, verde sau galben pal, spre exemplu. Camera va deveni mai elegantă și mai plină de viață.
Prea multe sticluțe și cutii.
În unele locuințe observăm, în baie sau bucătărie, foarte multe sticluțe sau cutii de diferite culori și dimensiuni sau pachete colorate de cereale, paste sau mirodenii. Chiar și aceste „lucruri mărunte” pot afecta interiorul, făcându-l să pară demodat.
O alternativă ar fi să cumpărați mai multe cutii sau sticluțe identice care se vor încadra bine în interiorul băii sau bucătăriei Dumneavoastră.
Plante pe pervaz.
Aceasta este, probabil, cea mai frecventă greșeală. Pe lângă faptul că este incomod, deoarece am putea da jos plantele, în timp ce deschidem geamul, mai este și demodat. Iar plantele ar putea suferi din cauza soarelui sau al frigului.
De aceea designerii de interior ne recomandă să repartizăm ghivecele uniform în toată locuința: le putem pune pe rafturile de cărți, noptiere, mese de cafea, iar plantele mari chiar pe podea. Dacă unele flori necesită o expunere constantă la lumină, pot fi lăsate pe pervazul ferestrei.
Pentru un aspect mai plăcut puteți cumpăra ghivece de o singură culoare.