5 cele mai exotice fructe de pe Pământ

La momentul actual nu avem lipsă de legume sau de fructe, le putem cumpăra oricând și oriunde. Chiar și în magazinele din apropierea casei putem găsi aceeași nucă de cocos sau ananas. Câteva decenii în urmă era imposibil să ne imaginăm acest lucru!

Să vedem, totuși, care sunt cele mai exotice fructe din lume.

Cele mai multe fructe neobișnuite: Asia.

Asia a atras întotdeauna călătorii prin cultura sa foarte bogată. A fost cea care a oferit lumii diferite filozofii și științe.

Dacă vorbim despre fructele cele mai neobișnuite, acestea sunt:

– Jackfruit;

– Borassus flabellifer;

– Longan.

De fapt există mult mai multe fructe care provin din Asia, dar în această listă le-am menționat pe cele mai exotice.

Jackfruit.

Crește în Asia de Sud-Est. Pulpa sa este fibroasă și cărnoasă. Acest fruct se consumă crud, dar se utilizează și pentru prepararea dulciurilor sau a bucatelor picante.

Borassus flabellifer.

Acest fruct se găsește în special în India și se recoltează în timpul verii. Fructul are în interior niște semințe destul de mari. Inițial fructul este destul de moale, apoi se întărește.

Longan.

În chineză ar însemna „ochiul dragonului”. Fructele sunt folosite de obicei pentru deserturi ori se adaugă în diverse supe sau alte bucate. Apropo, proprietățile sale sedative sunt utilizate și în medicină.

Fructe neobișnuite din alte colțuri ale lumii.

Fructe exotice se mai găsesc și în alte colțuri ale lumii:

– Ackee;

– Lucuma.

Nu prea veți reuși să găsiți aceste fructe în supermarketurile noastre, le puteți gusta numai dacă veți pleca în zonele date.

Ackee.

Se găsește doar în Caraibe, se bucură de o popularitate incredibilă în Jamaica. Acolo se mănâncă crud precum și în diverse feluri de mâncăruri locale.

Lucuma. 

Este populară în primul rând în Peru. Pulberea produsă din acest fruct neobișnuit este folosită ca îndulcitor, iar planta se consumă crudă. Unii consideră că acest fruct are un post-gust destul de neplăcut.

Care fructe exotice sunt cele mai delicioase? Aici este imposibil să dăm un răspuns clar, deoarece fiecare persoană are propriile preferințe și gusturi.