5 caracteristici pe care le posedă persoanele puternice din punct de vedere mintal

Persoanele puternice sunt caracterizate astfel de Thomas Jefferson: „Nimic nu-i poate sta în cale unei persoane corecte care-și dorește atingerea scopurilor; nimic nu-i poate ajuta pe cei cu o mentalitate greșită.”

Să încercăm să medităm un pic asupra acestei fraze. Ceea ce facem sau nu facem în viață depinde doar de starea noastră interioară. Este de la sine înțeles că există și alte circumstanțe care ne pot împiedica, dar, într-o oarecare măsură, noi ne controlăm viața, iar gândurile noastre devin literalmente realitatea noastră. Nu este ușor să dobândești putere de spirit, dar, din fericire, această calitate poate fi învățată prin practică și muncă asiduă.

„Este foarte dificil să rămâi puternic din punct de vedere mintal mai ales când simți că ești blocat” susține dr. Travis Bradberry.

Dar totul se reduce la faptul că, dacă doriți să fiți puternici, trebuie să vă schimbați atitudinea față de convingerile voastre despre viață. Unele persoane au parte de atâtea încercări și șocuri încât nu le rămâne decât să fie puternice.

1. Persoanele puternice nu se plâng.

Persoanele puternice încearcă să nu se plângă de situația lor. În schimb evaluează problemele și se concentrează să găsească soluții. Sunt conștiente de faptul că dacă vor suferi și se vor plânge, nu vor îmbunătăți situația. De fapt acest lucru va spori doar numărul dificultăților.

Persoanele din punct de vedere mintal știu că singura componentă constantă a vieții este schimbarea. Chiar dacă schimbările nu sunt neapărat pozitive, aceste persoane acceptă cu demnitate ceea ce le-a pregătit viața.

În realitate ei încearcă să schimbe ceea ce pot și să uite de ceea ce nu pot schimba.

2. Își controlează viața.

Aceste persoane nu dau vina pe alții pentru eșecurile lor și nu se așteaptă ca cineva să vină să le salveze. Chiar dacă vor avea tot sprijinului rudelor, atunci când situația devine complicată nu vor aștepta ca cineva să le sară în ajutor, dar își vor asuma toată responsabilitatea și vor fac schimbările necesare pentru a rezolva totul.

Nu vor amâna pentru mai târziu ceea ce trebuie de făcut acum. Aceste persoane își asumă responsabilitatea pentru ele înseși și pentru viața lor și iau măsuri pentru a obține ceea ce-și doresc de la viață.

3. Învață să „danseze în ploaie”.

Persoanele puternice din punct de vedere mintal sunt conștienți de faptul că viața nu le oferă manuale de instrucțiuni.

Crearea condițiilor pentru viața dorită nu este o sarcină ușoară. Vă confruntați cu multe obstacole, dar, în același timp, după ce le depășiți, începeți să apreciați și mai mult viața. Persoanele puternice învață să accepte atât binele cât și răul, nu lasă ca ploaia să le strice vacanța. Atunci când alții văd un obstacol, ei văd o ocolire.

4. Se debarasează de obiceiurile proaste.

Elimină tot ceea ce nu aduce schimbări pozitive în viața lor. Persoanele puternice sunt sigure de faptul că pot să se dezvolte mereu ca să devină cea mai bună versiune a lor și că vor putea avea o viață minunată numai atunci când vor renunța la lucrurile care nu mai corespund intereselor lor.

Nu contează despre ce fel de lucruri este vorba: o relație toxică, droguri, alcool, consumul de alimente nesănătoase sau altceva, aceste persoane sunt capabile să se distanțeze de aceste ispite.

5. Sunt curajoase.

Aceasta înseamnă că aceste persoane sunt capabile să spună „nu” atunci când e cazul. Ele își trasează niște limite care le păstrează integritatea și nu le permit altora să depășească aceste limite. Dacă vor fi foarte ocupați și nu vor avea timp, vă vor spune-o direct. Se respectă și nu permit altor oameni să le jignească. Vor prefera să rămână singure, dacă acest lucru le va ajuta să obțină ceea ce-și doresc.

Forța spirituală nu se obține peste noapte, aceasta este rezultatul unei munci constante. Persoanele puternice își stabilesc niște limite, se respectă și nu se așteaptă ca alții să-și asume responsabilitatea pentru viața lor.

Sunt conștiente de faptul că doar ele pot obține ceea ce-și doresc, așa că se bazează doar pe sine. Pentru unii oameni această sarcină poate părea insurmontabilă. Cu toate acestea pentru o persoană puternică este doar o ocazie pentru a-și testa aptitudinile și pentru a se cunoaște mai bine pe sine.