Vârsta 45+: rochii de seară perfecte pentru tine!

Puține sunt femeile care nu au cel puțin o rochie pentru evenimente speciale. Astăzi, reprezentantele genului frumos se îmbracă cu cea mai mare plăcere în astfel de rochii în fiecare zi. Dacă fetele tinere aleg ținute extravagante și libere, atunci femeile mai în vârstă preferă ținute mai sobre și mai liniștite.

Rochiile frumoase pot fi purtate și la serviciu, nu doar la ocazii speciale, pentru a sublinia feminitate și personalitatea dvs.


Ce rochie să alegeți?

1. Din material dens

Cumpărați rochii din materiale de calitate care sunt confecționate din materiale pentru costume, jacard, tricot, tafta. Aceste rochii arată scump și nu vor sublinia neajunsurile siluetei dvs. Optați pentru rochii semi mulate. Rochiile din țesături fine se potrivesc doar pentru tinere.

2. Rochia tub

Clasicul rămâne clasic. Dacă nu știți ce model să alegeți, cumpărați o rochie tub. Aceasta va sublinia calitățile siluetei dvs. Lungimea ideală este până la genunchi. Nu uitați de pantofii cu toc.

3. Rochiile voluminoase

Rochiile oversize se potrivesc pentru petreceri și evenimente speciale.

4. Decolteu în formă de V

Decolteul în formă de V alungește vizual gâtul și silueta, îngustează umerii.

5. Parte peste parte

Rochiile parte peste parte se potrivesc femeilor de orice vârstă. Avantajul ei este că alungește silueta.

6. Cu spatele decupat

Da, cu spatele decupat. Nu este deloc vulgar. Însă există 2 condiții obligatorii: decupajul trebuie să fie unicul element decorativ și trebuie să termine deasupra taliei.


7. Nuanța corectă

Nu există culori corecte sau incorecte, important este să vă placă dvs. Se recomandă să alegeți culori nobile și liniștite.

8. Cu printuri liniștite

Printurile nu sunt interzise. Acestea trebuie să fie: a) mici, cu cât sunt mai mari, cu atât mai mari veți părea; b) geometrice, abstracte sau cu flori liniștite; c) nu stringente – adică o nuanță intensă și câteva liniștite.

Înainte de a cumpăra o rochie cu imprimeuri gândiți-vă de zece ori dacă vi se potrivește sau nu.

9. Textură neobișnuită sau decor modest

Optați pentru rochiile cu texturi deosebite sau cu decoruri interesante. Rochiile cu dantelă sunt foarte originale. De obicei, partea de sus este cea decorativă.


Decorul bogat arată foarte bine, dar în măsură. Dacă vă pare puțin exagerat, atunci nu cumpărați acea rochie. Fiți atente, hainele necalitative se observă de departe.