Învățați să-i influențați pe cei din jur!
Lumea este interesantă anume prin faptul că oamenii sunt foarte diferiți, au viziune și comportament diferit.
Dar uneori am putea avea nevoie să-i influențăm pe cei din jur ca să-i trecem de partea noastră. În astfel de situații vă vor fi de ajutor următoarele metode psihologice!
Vă propunem 41 de metode psihologice care vă vor ajuta să influențați și să impresionați persoanele din jur:
1. Dacă aveți multe lucruri de făcut, dar nu doriți să le faceți, încercați metoda timer-ului. Oferiți-vă 10 minute pentru a face un anumit lucru. Pare puțin, dar acest lucru vă va motiva și ați putea dedica mai mult timp pentru a reuși să faceți mai mult decât ați prevăzut.
2. Dacă doriți să-i arătați cuiva anumite defecte de ale sale, dar vă este frică să nu-l supărați, formulați fraza la diateza pasivă. În loc de „Nu ați organizat întâlnirea” spuneți „Întâlnirea nu a fost organizată”.
3. Dacă doriți să vă apropiați de o persoană, pronunțați-i numele. El va reacționa instinctiv la acest lucru, dar nu exagerați, altfel efectul va fi unul opus!
4. Dacă aveți de învățat ceva foarte complicat, încercați să-i explicați altei persoane cele învățate. Fiind în rolul de profesor, veți observa că ați reușit să memorizați informațiile necesare!
5. Dacă doriți să încheiați un contract important cu o persoană, dar el nu este dispus să facă acest lucru, priviți-l în ochi și nu spuneți nimic. Este foarte probabil că va capitula.
6. Doriți să impresionați pe cineva? Oferiți-i un cadou. De obicei oamenii își amintesc de cei care le oferă daruri și au o atitudine bună față de ei.
7. Trebuie să încheiați o afacere cât mai curând posibil? Utilizați elementul de urgență („au mai rămas doar trei locuri!”) – acest lucru va atrage clienții.
8. Dacă trebuie să-i trasați cuiva o sarcină mai dificilă, oferiți-i posibilitatea de a alege între această sarcină și una mai dificilă. Veți vedea că o va alege fericit pe prima!
9. Pentru a calma un copil care plânge, priviți-l în ochi și zâmbiți. Principalul lucru este să-i distrageți atenția. Iar când va zâmbi, vi se va topi inima!
10. Dacă doriți să obțineți ceva, cereți mai mult. Oamenilor le este mai ușor să spună „da” după ce v-au refuzat ceva.
11. Dacă doriți ca o persoană să vă ofere un ajutor mare, încercați mai întâi să o rugați să vă ofere unele favoruri mici. Dacă v-a ajutat înainte, este foarte probabil să vă ajute și acum.
12. Dacă doriți ca oamenii să aibă încredere, acționați sigur, de parcă știți foarte bine ceea ce aveți de făcut.
13. În timpul negocierilor importante, păstrați tăcerea și ascultați-i pe alții după ce vorbiți. Nu are rost să repetați aceleași lucruri.
14. Când aveți unele obiecții, dar nu doriți să ofensați interlocutorul, spuneți: „Sunt de acord cu Dumneavoastră, dar…”. În acest fel mențineți un echilibru al opiniilor.
15. Dacă vreți să câștigați încrederea cuiva, fiți sincer și recunoașteți că ați comis unele mici greșeli. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți o relație de încredere, iar data viitoare când veți face o greșeală, această persoană va fi pregătită să vă asculte explicațiile.
16. Dacă doriți să impresionați și să-i face pe oameni să vă asculte, fiți atent la postură. Priviți-i în ochi, nu încrucișați brațele și picioarele etc.
17. În timpul unei dispute nu puneți toate cărțile pe masă. Păstrați până la capăt argumentul principal și utilizați doar argumentele secundare pentru a vă justifica poziția. Iar la sfârșitul disputei scoateți asul din mânecă.
18. Dacă în timpul unei dispute veți da de înțeles că vă aranjează ambele opțiuni, aceasta se va încheia imediat.
19. Dacă doriți să aflați care este caracterul unei persoane, analizați modul în care se comportă cu persoanele care nu sunt importante pentru ea (șoferi de taxi, chelneri etc.).
20. Dacă doriți să vă exprimați opinia într-o discuție aprinsă, evitați cuvântul „dar”. Spuneți: „Da, sunt de acord, iar pe lângă aceasta…”.
21. Pentru ca o persoană vinovată de un anumit lucru să-și recunoască vina, n-o întrerupeți și lăsați-o să vorbească. După puțin timp va începe să se contrazică și va comite greșeli.
22. Multor persoane le place să vorbească despre ele însele. Astfel, dacă s-a format o pauză stânjenitoare între Dumneavoastră și o altă persoană, adresați-i câteva întrebări despre sine la care vă va răspunde cu plăcere.
23. Puțini oameni reușesc să accepte glumele la adresa lor. Cea mai bună modalitate de a vă obișnui cu acest lucru este să repetați gluma în prezența altora atât de des încât aceasta să nu mai fie amuzantă.
24. Când cineva vă mai povestește o dată anumite lucruri, în loc să-i spuneți: „Oare de câte ori poți repeta același lucru?” Spuneți-i: „Îmi amintesc, mi-ai mai povestit.” Aceasta este o afirmație pozitivă care vă va ajuta să vă păstrați prietenia.
25. Dacă doriți să faceți impresie bună la prima întâlnire, pregătiți ceva neobișnuit care va rămâne pentru totdeauna în memoria acelei persoane.
26. Dacă cineva vă explică ceva ce știți deja, n-o întrerupeți și ascultați-o până la capăt. În acest mod veți obține un interlocutor răbdător atunci când va trebui să spuneți ceva.
27. Doriți să impresionați pe cineva? Zâmbiți-i și dați afirmativ din cap la cuvintele-cheie ale interlocutorului Dumneavoastră. Faceți acest lucru ori de câte ori le repetă: aceasta va crea impresia de atenție și va insufla în el o simpatie instinctivă pentru Dumneavoastră.
28. Dacă simțiți că cineva vă privește insistent, căscați și ridicați imediat ochii. Persoana care vă privea va începe și ea a căsca.
29. Dacă doriți ca oamenii să fie de acord cu Dumneavoastră, încercați să vorbiți repede și cu entuziasm.
30. Dacă doriți ca o persoană să vă ajute, începeți rugămintea cu fraza: „Fă-mi o favoare…”. Persoana dată se va simți imediat importantă și vă va fi mai ușor să vă atingeți scopul.
31. Dacă trebuie să vindeți ceva, nu uitați: bonusurile atrag cumpărătorii mai mult decât reducerea.
32. Dacă doriți să încheiați o tranzacție care să vă aducă profit, oferiți două variante: una mai ieftină cu opțiuni limitate și cea de care aveți nevoie.
33. Dacă doriți ca lumea să vă asculte, spuneți că tatăl v-a învățat aceste lucruri. Veți vedea că interlocutorii vă vor trata cu mare respect!
34. Dacă lucrați într-un domeniu care oferă servicii pentru clienți, puneți o oglindă în spatele biroului Dumneavoastră. Clienții furioși își vor vedea expresiile lor faciale și le vor schimba, ceea ce va face comunicarea mai calmă.
35. Dacă doriți să fiți un lider bun, nu arătați niciodată surprinderea.
36. Dacă doriți să aflați mai multe despre oameni, spuneți-le o anecdotă și analizați cum râd. Persoanele apropiate se ating, de obicei, atunci când râd. Acest lucru vă va permite să identificați imediat prietenii și partenerii.
37. Dacă doriți să faceți o impresie puternică asupra cuiva, strângeți-i mâna energic și puternic, iar înainte de aceasta trebui să fiți sigur că aveți mâna caldă.
38. Dacă simțiți că o anumită persoană nu vă simpatizează, rugați-o să vă împrumute ceva. Oricât de neplăcut ar fi acest lucru pentru ea, este puțin probabil să nu vă ajute, iar după acest caz părerea i s-ar putea schimba spre bine!
39. Pentru a trece liniștit prin mulțime, lăsați capul în jos și orientați-vă mai întâi spre o direcție și apoi spre cealaltă. Majoritatea oamenilor vă vor lăsa loc pentru a vă deplasa.
40. Dacă vă obsedează o anumită melodie și nu puteți scăpa de ea, amintiți-vă finalul acesteia și va dispărea.
41. Doriți să câștigați mereu în „foarfece-piatră de hârtie”? Adresați-i adversarului o întrebare și începeți să numărați imediat, fără a aștepta un răspuns. Cel mai probabil el va arunca foarfecele.
Ați încercat și Dumneavoastră aceste tehnici?