40 de idei originale de refolosire a blugilor vechi: practic, stilat, neobișnuit…

Dacă aveți o pereche de blugi vechi sau deja nu vă mai place modelul acestora, nu vă grăbiți să-i aruncați. Puteți găsi întotdeauna o altă utilizare a lor. Important este să vă doriți să faceți ceva cu mâinile proprii și să profitați de denimul rezistent și durabil care vă va servi încă pentru mult timp.

Cu puțină creativitate și îndemânare, bucățile din denim se pot transforma în niște elemente de design exclusiv. Din bucățile de denim, puteți confecționa lucruri practice și originale. Există o mulțime de idei de transformare a blugilor vechi. Pentru punerea în aplicare a unor proiecte mai complicate, veți avea nevoie de mai multă stofă, pentru alte piese, veți avea nevoie doar de câteva bucăți de material și foarfece.

Vă prezentăm o colecție de fotografii cu diferite piese, realizate din blugi, care vor fi o bună sursă de inspirație. Sunt idei simple și practice, pe care le puteți realiza foarte ușor.

1. 

2.

3. 

4. 

5. Puteți confecționa o geantă din diferite bucăți de denim sau puteți realiza o tapițerie originală pentru mobilier. Astfel de mobilier va fi un obiect decorativ, iar tapițeria va dura mai mult de un an, în funcție de calitatea materialului utilizat.

6. 

7. 

8. 

9. 

10. Dacă aveți cunoștințe fundamentale despre cusut puteți realiza o rochie dintr-o pereche veche de blugi.

11. 

12. 

13. 

14. 

15. Puteți confecționa organizatoare practice, iar cu puțină îndemânare, efort și creativitate o să creați bijuterii exclusive, care vor atrage atenția celor din jur.

16. 

17. 

18. Puteți confecționa mănuși de bucătărie sau suport pentru căni.

19. 

20.

21.

22.

23.

24. Blugii vechi îi puteți transforma într-o fustă interesantă.

25.

26.

27. Puteți confecționa papuci de cameră și genți originale.

28.

29.

30.