4 răspunsuri simple la întrebarea de ce bărbații par, de obicei, mai tineri decât femeile de aceeași vârstă

Chiar dacă femeile folosesc diferite produse de îngrijire și recurg la machiaj, multe dintre ele par mai în vârstă decât bărbații.

Iată care ar putea fi cauzele acestui lucru.

Femeile, în medie, îmbătrânesc de două ori mai repede decât bărbații, iar când ajung la o anumită vârstă, de trei ori.

Se presupune că femeile, în medie, îmbătrânesc de două ori mai repede decât bărbații. Studiile arată că lucru se observă în special la vârsta de 50 de ani când femeile încep să îmbătrânească de trei ori mai repede. După această vârstă pielea își pierde foarte mult din elasticitate.

Pielea femeilor și a bărbaților diferă la nivel biologic.

Pielea bărbaților este cu aproximativ 25% mai groasă decât a femeilor. Acest lucru se datorează cantității mari de testosteron din organismul bărbaților. În timp, nivelul acestuia scade și pielea devine mai subțire. La femei este fină chiar la început, de aceea modificările legate de vârstă sunt mai vizibile.

Experții, examinând procesul intern de îmbătrânire a pielii, au constatat că, în medie, o femeie pare cu aproximativ 15 ani mai în vârstă decât un bărbat de aceeași vârstă. Adică, din punct de vedere biologic, o femeie de 35 de ani și un bărbat de 50 de ani au aproximativ aceeași vârstă.

Pielea bărbaților mai are un avantaj: este mai bine hidratată. Acest lucru se datorează faptului că bărbații transpira mai des și mai abundent, iar transpirația lor conține mai mult acid lactic, care este considerat un hidratant natural.

Odată cu trecerea timpului, atât corpul masculin, cât și cel feminin pierd colagen, care este responsabil pentru elasticitatea pielii. Dar în cazul femeilor acest lucru are loc mai repede.

Se presupune că bărbații încep să practice sportul de la o vârstă fragedă, iar femeile se trezesc în ultimul moment.

Unele femei încetează, pe la vârsta de 40 de ani, să se mai îngrijească. Frumusețea tinereții dispare, multe doamne devin bunici și uită de ele. Dacă veți începe, la această vârstă, să practicați sportul, nu veți obține rezultate rapide, veți avea nevoie de antrenamente pe termen lung și nu toată lumea are forță și răbdare pentru aceasta.

Bărbații sunt, de obicei, mai activi și, prin urmare, par mai tineri.

Femeile sunt influențate de stereotipuri și de produsele anti-îmbătrânire.

Este dificil să te simți tânăr și frumos atunci când oamenii strigă din toate părțile că este necesar să folosești produse anti-îmbătrânire. Companiile care vând produse cosmetice câștigă sume uriașe de bani din urma căutării tinereții veșnice.

Nu este plăcut pentru o femeie obișnuită faptul că vedetele moderne de 40, 50 și chiar 60 de ani arată ca niște domnișoare. Este greu să nu te compari cu Angelina Jolie, cu Salma Hayek sau cu Jennifer Lopez. Cu toate acestea, îmbătrânirea este un proces natural și nu ar trebui să recurgem la tot felul de remedii anti-îmbătrânire pentru a încerca să o oprim.