4 metode excelente pentru eliminarea petelor de grăsime de pe haine

Dacă v-ați murdărit vreodată haina în timpul preparării bucatelor, probabil știți deja că petele de acest fel sunt foarte dificil de eliminat. Dar dificil nu înseamnă imposibil.

Chiar dacă ar putea fi nevoie de multă muncă (precum și de ingeniozitate și puțină răbdare), vă puteți curăța complet haina preferată de pete de grăsime. Redacția noastră vă recomandă să folosiți una din aceste metode:

1. Un mic efort

Această metodă necesită ceva efort și răbdare, dar în schimb e eficientă și accesibilă. Dacă observați o pată uscată de grăsime, scopul este să o faceți grasă din nou. Veți avea nevoie de WD-40, bețișoare de bumbac, bicarbonat de sodiu, carton, săpun lichid și periuță de dinți.

Așezați cartonul în interiorul hainei în dreptul petei și aplicați WD-40 în zona petei. Apoi presărați bicarbonat de sodiu și începeți să ștergeți activ pata cu o periuță de dinți până se îmbibă în țesătură.

Dacă este nevoie, mai adăugați bicarbonat de sodiu și iarăși frecați-l cu periuța până vedeți că nu se mai îmbibă defel. Apoi înlăturați bucata de carton și puneți haina în mașina de spălat la regim obișnuit.

LISETTE

2. O soluție simplă: detergent de vase

Dacă aveți nevoie de o metodă simplă și rapidă de a scăpa de pete de grăsime, aplicați pe pată detergent de rufe.

Frecați bine zona petei, astfel încât detergentul să fie absorbit. Lăsați haina așa timp de o oră, după care spălați-o în mașină în mod obișnuit.

MARYJANE

3. O variantă accesibilă: fixativ de păr

Probabil orice femeie are în gospodărie fixativ de păr, dar multe dintre noi habar nu au cât e de eficient acesta împotriva petelor de grăsime. Aplicați-l pe porțiunea murdară și ștergeți-o ușor. După câteva minute spălați haina în mod obișnuit.

4. O idee ciudată: sos Cheez Whiz

Poate părea foarte ciudat, dar sosul de brânză Cheez Whiz este foarte eficient împotriva petelor vechi de grăsime. Aplicați-l pentru 5-10 minute, după care spălați haina în mașină în mod obișnuit.

MIKE MOZART

Cunoașteți pe cineva care are nevoie să scape de pete de grăsime? Recomandați-i neapărat aceste idei!