Cât de des ați cumpărat o haină de mărime nepotrivită? Cu siguranță nu doar o dată, în special dacă este vorba de cumpărăturile online. Dar se întâmplă și cazuri când hainele de mărimea corespunzătoare devin mici sau mari după spălare. Totuși dacă ați cunoaște câteva reguli de bază veți cumpăra foarte ușor hainele preferate care vor sta perfect pe corpul dvs.
Echipa noastră a pregătit pentru dvs. o instrucțiune completă despre luarea măsurilor, determinarea mărimii și la ce să atrageți atenție când faceți cumpărături pentru a evita greșelile.
1. Luați greșit mărimile
1. Circumferința șoldurilor. Circumferința șoldurilor se măsoară în fața oglinzii stând lateral. Deoarece centimetrul trebuie plasat pe partea cea mai proeminentă a șoldurilor, oglinda vă va ajuta mult.
2. Circumferința taliei. Pentru a măsura circumferința taliei puneți centimetrul pe partea cea mai îngustă a abdomenului și să nu-l strângă prea tare.
3. Circumferința pieptului. Pentru a măsura circumferința pieptului puneți centimetrul astfel încât să treacă pe punctele cele mai proeminente ale pieptului și a omoplaților. La spate trebuie să fie puțin mai sus, decât la piept.
4. Circumferința gâtului (este necesară pentru determinarea mărimii cămășilor bărbătești). Cuprindeți gâtul în așa fel încât să treacă pe deasupra vertebrei 7 și a bazei gâtului și să se unească în zona mărului lui Adam.
După luarea măsurilor comparați rezultatele dvs. cu cele din tabel și alegeți mărimea corespunzătoare.
- RO – mărimea românească
- INT – mărimea internațională
- EU – mărimea europeană
- US – mărimea americană
2. Nu atrageți atenție la recomandările producătorului
Atunci când faceți comandă de haine în magazinele online, atrageți atenție la tabelele de mărimi ale producătorilor. Acestea diferă de la unul la altul. Fiecare site are tabelele sale unde sunt indicați parametrii pentru fiecare mărime și în baza cărora trebuie să vă orientați.
3. La alegerea mărimii nu luați în considerație tipul materialului
Hainele nu vor deveni prea mari sau prea mici dacă veți cunoaște materialul din care este confecționat. Bumbacul și lâna se strâng la spălare, iar tricotul și sintetica se lărgesc. Mai mult, atrageți atenție la recomandările producătorului de îngrijire a hainelor.
Ce haine le puteți cumpăra cu o mărime mai mare?
- Puloverele din lână. În primul rând, hainele mulate sunt mai friguroase decât cele largi. În al doilea rând, există o mare probabilitate ca lâna „să se strângă” la spălare, iar haina să fie mai mică. Apropo, pentru a evita micșorarea hainelor după spălare, aceasta trebuie uscate în poziție orizontală cu ajutorul prosoapelor.
- Tricouri, maiouri, lenjerie și alte haine din bumbac. După spălare bumbacul se strânge destul de tare, de aceea trebuie să le cumpărați cu o mărime mai mare. Dacă articolul conține și elastan, atunci puteți alege exact mărimea dvs.
- Cămăși și bluze cu guler. La alegerea unui astfel de articol, fiți atenți la cât de strâns este gulerul pe gât. Dacă nu există puțin loc liber între cămașă și gât, atunci căutați o altă haină. De altfel există riscul să nu puteți închide ultimul nasture.
și care cu o mărime mai mică?
- Articole din tricot. Indiferent de tipul de fire care se folosesc, aceste articol se lărgesc. De aceea, hainele din tricot pot fi cumpărate cu o mărime sau jumătate de mărime mai mică. De altfel, după prima spălare poate deveni cu o mărime mai mare.
- Blugi. Deși blugii sunt confecționați în principal din fire de bumbac, aceștia au proprietatea de a se lărgi. Excepție sunt blugii cu fire de elastan, aceștia nu se lărgesc.
- Haine din poliester. Hainele din acest tip de material, de asemenea, se lărgesc, în special în partea de jos a articolului, a mânecilor și a gulerului. Alegeți haine cu o mărime mai mică.
4. Determinați greșit mărimea încălțămintei.
Dacă doriți să comandați încălțăminte online, măsurați lungimea tălpii de la călcâi la cel mai lung deget. Măsurați neapărat ambele picioare, deoarece la majoritatea persoanelor diferă lungimea tălpilor și alegeți mărimea mai mare.
Un alt parametru la care trebuie să atrageți atenție la alegerea încălțămintei este circumferința tălpii. Pentru a o determina trebuie să măsurați cea mai lată parte a tălpii. Există mai multe tipuri de măsurări românească, europeană și americană. Încălțămintea americană se marchează foarte simplu: N – talpă normală, M – medie, W – lată.
Dvs. ați întâmpinat dificultăți la alegerea încălțămintei?