4 greșeli de machiaj și devii neatrăgătoare! Fiecare a treia femeie face aceste greșeli…

O personalitate renumită zicea: „Gustul meu este impecabil. Produsele cosmetice sunt franțuzești. Punctul cel mai slab este fața.” De fapt, de multe ori se întâmplă că punctul slab nu este propriu-zis fața, ci abilitatea de a vă machia. Produsele cosmetice pot face minuni dacă le folosiți corespunzător.

Am fost mereu încântată de abilitatea franțuzoaicelor de a fi frumoase, senzuale și stilate. S-ar părea că ele nu depun nici un efort. Însă ceea ce ne împiedică să arătăm impecabil este necunoașterea unor trucuri fără de care nu puteți obține un machiaj perfect.

Secrete pentru femei

Recent am avut ocazia să discut cu un specialist în make-up Dessange Paris, Loren Marten. Am aflat de la ea câteva sfaturi prețioase care vor fi de folos pentru fiecare reprezentantă a genului frumos.

Echipa noastră a aflat de la specialistul în make-up 7 secrete pentru crearea unui machiaj impecabil. Folosiți corect produsele cosmetice!

1. Serum de față și crema hidratantă

Știați că o piele frumoasă și luminoasă arată mult mai atrăgător, decât buzele machiate și fardurile de ochi de culori intense? Din acest motiv fiți foarte atente cu alegerea culorii. În primul rând, renunțați la aplicarea în straturi a fondului de ten. Cel mai bine este să pregătiți calitativ fața pentru machiaj, iar de fond de ten nu veți mai avea nevoie.

Loren Marten recomandă să se efectueze acești trei pași înainte de a aplica machiajul. Mai întâi de toate aplicați crema pentru pleoape sub ochi, dar nu prea aproape de ochi. Aplicați crema pe osul de sub sprâncene, apoi pe osul de sub ochi. Faceți un masaj ușor, lovind cu degetele peste piele. Vă ia doar 10-20 de secunde. Rețineți! Nu trebuie să aplicați cremă în zona nemijlocit de sub ochi și pe pleoapa superioară.

Ulterior se aplică pe toată fața serum și, de asemenea, se face un machiaj ușor cu degetele, repartizând serum de la mijlocul feței spre periferie. Masajul fortifică pielea și îi îmbunătățește culoarea.

La final aplicați pe față o cremă de zi mai puțin grasă. Aceasta acționează mult mai bine decât orice bază sau primer. Datorită acestor trucuri pielea va fi hidratată și nu va fi afectată de produsele cosmetice.

2. Aplicarea pudrei

Trebuie să aveți neapărat o perie mare și pufoasă!

Dacă aveți o piele bună și curată puteți renunța la fondul de ten pentru machiajul de zi. Aplicați pe față pudră cu ajutorul periei mari, apoi îmbibați-o cu un șervețel. Astfel veți obține o acoperire perfectă și de neobservat.

3. Aplicarea concealer-ului

Această variantă este binevenită în cazul în care nu folosiți farduri de culori prea închise. Se recomandă să aplicați concealer-ul cu pensula, nu cu degetele. După retușarea lui în jurul ochilor, pielea se pudrează. Acest truc va îndepărta luciul și va face machiajul mai rezistent.

4. Machiaj discret

Franțuzoaicelor nu le place machiajul intens. Culorile neutre sunt preferatele în machiajul de zi. Un machiaj cât mai natural necesită o retușare foarte bună a fardurilor. În acest caz aveți nevoie de pensulă cu vârf ascuțit.

5. Folosiți bricheta

Acest truc mi-a plăcut cel mai mult. Înainte de a aplica machiajul țineți creionul negru deasupra brichetei. Griful creionului devine moale și este ușor de manevrat. Este minunat pentru machiajul ochilor.

6. Tehnici de machiaj pentru sprâncene

Sprâncenele sunt baza machiajului. Ele atrag cele mai multe priviri. Se recomandă să vopsiți sprâncenele cu farduri de culori închise, dar puteți folosi și un creion.

Înainte de a le machia specialistul în make-up recomandă să fie pieptănate în jos pentru a vedea linia de creștere a firelor și pentru a le vopsi frumos cu farduri. Apoi trebuie să le pieptănați în mod firesc, iar pentru fixare folosiți un gel transparent.

7. Aplicarea fardului de obraz

Ultimul pas al oricărui machiaj este fardarea ușoară a obrajilor. Nu folosiți prea mult produs. Dacă folosiți fard uscate, aplicați-l în straturi cu ajutorul pensulei.

Îndepărtați în primul rând excesul de fard cu un șervețel, iar apoi aplicați-l pe suprafețele lipsă. Dacă veți folosi acest truc, nu veți exagera și veți obține un machiaj liniștit și modest.

Folosind produse cosmetice decorative țineți minte că machiajul natural este mereu la modă, iar exagerarea este mai rea decât lipsa unui machiaj.

Un machiaj corect vă va reda încredere în propria frumusețe și va sublinia calitățile dvs.!