4 culori care nu se recomandă categoric pentru dormitor

Cum arată dormitorul Dumneavoastră ideal?

Ați știut că paleta de culori care predomină în dormitor ne poate afecta capacitatea de a ne relaxa și de a dormi mai bine? De aceea ar trebui să alegem cu mare atenție culorile pentru dormitor.

În acest articol vă vom prezenta 4 culori pe care ar fi mai bine să le evitați precum și niște alternative.

Roz.

Camera unei fetițe sau a unei domnișoare este, de obicei, prezentată în roz. Dar această culoare este una care vă va plictisi.

O alternativă ar fi nuanțele pastelate de roz sau mov.

Roșu.

Roșu este considerat culoarea pasiunii. Și unde am putea să ne demonstrăm această pasiune, dacă nu în dormitor? Dar problema constă în faptul că dormitorul este și pentru somn, iar această culoare ne va împiedica, cu siguranță, să ne relaxăm și să avem un somn liniștit.

O alternativă ar fi să aveți un tablou sau un poster de culoare roșie sau vreun indiciu al pasiunii; atunci când veți dori să dormiți, acest obiect nu vă va distrage.

Mov.

Toate nuanțele acestei culori sunt contraindicate pentru dormitor. Problema este că movul este o culoare care ne-ar putea face să visăm coșmaruri.

O alternativă ar fi nuanțele pastelate de albastru care sunt asociate cu cele ale cerului în amurg și ne pregătesc pentru somn.

Maro.

Toate culorile închise sunt contraindicate persoanelor pesimiste, iar această culoare ne provoacă, mai mult ca altele, spre izolare.

O alternativă ar fi nuanțele aurii și caramel; mai multe studii au demonstrat faptul că acestea sunt ideale și pentru relațiile romantice.