35 combinații de culori, ce sunt de mare ajutor atunci când creați ținutele!

Se întâmplă destul de frecvent ca după ce ne-am întors de la cumpărături ne dăm seama că haina aleasă nu se combină cu nicio piesă vestimentară din garderoba noastră.

Care ar putea fi cauza? Face parte dintr-un stil diferit sau stofa este de vină? De obicei sunt de vină culorile care nu se combină între ele.

Combinarea culorilor este o adevărată artă. Există chiar și diferite scheme care ne vin în ajutor.

Să vedem despre ce este vorba.

Alb.

Este o culoare universală care se combină cu orice altă culoare, dar mai ales cu culoarea neagră sau cu nuanțele pastelate precum și cu următoarele culori:

— albastru;

— verde;

— galben;

— roșu.

1.

2.

3.

4.

5.

Combinația dintre culorile aprinse și cele saturate. 

Combinația dintre culorile aprinse ș cele neutre este una foarte reușită. Din categoria celor neutre fac parte următoarele culori: negru, bej, gri, bleu.

O paletă neutră vă va ajuta să adăugați mai multe culori în ținutele Dumneavoastră.

Cu nuanțele neutre de gri și bej se combină perfect nuanțele pastelate, precum roz prăfuit. Această combinație este una foarte originală.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

Gradient.

Este o opțiune bună pentru crearea unei ținute impecabile. Gradientul constă în tranziția de la o nuanță pastelată la o culoare saturată. Puteți alege orice gamă de culori, cum ar fi, de exemplu de la alb la negru: alb, gri deschis, gri, gri închis, negru. Același principiu funcționează și în cazul altor culori.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

Combinarea culorilor complementare.

Acestea sunt niște culori care sunt diametral opuse pe cercul cromatic. De exemplu albastru-portocaliu, galben-verde.

Designerii sunt de părere că cea mai bună soluție este să adăugați accesorii care au o culoare complementară față de cea a ținutei alese. Puteți opta, spre exemplu, pentru un costum albastru, o centură oranj și o pereche de pantofi la fel oranj.

29.

30.

31.

32.

33.

Indiferent de combinația de culori pe care o alegeți, nu uitați: moda se schimbă în fiecare an și apar noi și noi combinații de culori.