32 miliarde de dolari: lumea nu a mai văzut până acum o donație atât de mare

Încă niciodată în istorie nu s-a făcut o donație atât de imensă până la cazul despre care vom vorbi astăzi. Un om pur și simplu a donat treizeci și două de miliarde de dolari oamenilor nevoiași.

Al-Walid ben Talal bin Abdulaziz al Saud este membru al casei regale saudite. Dumnealui a decis să doneze întreaga sa avere pentru scopuri caritabile. Suma totală dedicată actelor de binefacere a fost estimată la circa 32 de miliarde de dolari.

Conform revistei Forbes din 2015, Al-Walid era cotat drept cel mai bogat om din Arabia Saudită. Întreaga avere de 32 de miliarde de dolari a prințului urmează a fi donată pentru scopuri caritabile. “Aceasta e datoria mea față de omenire” – astfel își explică gestul Al-Walid.

“Nu există termene limită. La timpul cuvenit toată averea mea va fi cheltuită pentru binefacere. Deja acum o parte însemnată din venitul meu este destinată acestui scop” – afirmă prințul.

“Eu nu voi lua acești bani cu mine în mormânt, eu vreau ca ei să fie în slujba binelui. În jur sunt o mulțime de oameni care au nevoie de ajutor. Cineva în sfârșit se va vindeca de o boală, altcineva va putea face studii de calitate. Aceasta e datoria mea, eu am ocazia să fac din lumea asta un loc mai bun și o voi face.”

Al-Walid și-a căpătat averea prin proiecte investiționale și piața de acțiuni. Printre companiile și proiectele în care el a investit se numără Apple, Twitter, Citibank, Four Seasons și multe altele.

Miliardarul afirmă că sursa sa de inspirație este Bill Gates, care a creat propria fundație de binefacere Gates Foundation.

Cei doi copii ai prințului au acceptat decizia tatălui lor, care are deja peste 60 de ani.