30 de sfaturi pentru călătoriile de vară care acoperă orice situație. Nr. 12 este o adevărată salvare!

Vacanța de vară este cea mai așteptată perioadă din an. Acum puteți călători și savura din plin zonele pitorești și litoralul mării sau oceanului. Pentru a avea o odihnă împlinită este binevenit să urmați anumite sfaturi. Fasingur.info v-a pregătit 30 de sfaturi care vă vor face regina vacanțelor, veți economisi timp și veți fi mai liniștiți.

советы путешественникам

Cum să călătoriți cu plăcere

Călătoriile cu avionul

1. Folosiți mereu regimul „incognito”, atunci când rezervați biletele de avion sau un loc în hotel. Site-urile rețin istoria vizitării lor și următoarea dată pot crește prețul doar pentru că ați mai cumpărat la ei.

советы путешественникам

2. Niciodată nu consumați cafea înainte sau în timpul zborului. Cafea intensifică bătăile inimii și crește sentimentul de frică.

3. Cantitatea de băuturi, care poate fi comandată la bord, nu este limitată, dacă nu este un lowcoster. Puteți comanda două pahare de suc, plus încă unul la desert.

4. Va fi mult mai ieftin să înfășurați bagajul cu folie alimentară, decât să apelați la serviciile de înfășurare din aeroport.

советы путешественникам

Securitatea

1. Puteți uploada poze de calitate înaltă pe Google Drive. În caz de pierdere, veți putea rapid restabili copia acestuia de la orice calculator.

2. Luați câteva carduri bancare. Dacă veți uita vreunul undeva sau veți fi deposedat de unul, veți putea bloca acel card și apoi le veți folosi pe celelalte.

3. Perfectați o asigura pe un an care va acoperi durata de ședere peste hotare. Acum veți fi mereu protejați.

советы путешественникам

4. Dublați numerele de telefoane pe o altă sursă de stocare, în caz de pierdere a telefonului.

5. Dacă închiriați vreun mijloc de transport, fotografiați-l în întregime, plus fiecare defect pe care îl are. Acest fapt vă va scuti de posibilele pretenții.

6. Luați un acumulator extern. Veți putea rămâne pe fir, chiar dacă nu veți avea surse de energie câteva zile.

Agrement

1.  Aproape în toate muzeele lumii există zile de vizită gratuite. Rețineți aceste zile înainte de a pleca într-o călătorie.

советы путешественникам

2. Orașele Singapore și Istambul oferă excursii gratuite. Sunt ideale pentru persoanele care se află în tranzit.

3. Aplicația Food spotting vă oferă posibilitatea de vă cunoaște mărimea porției și a aspectului exterior al bucatelor până la servirea acestora.

4. Dacă sunteți într-un loc nou, treziți-vă la răsărit. Veți putea admira priveliștea în liniște fără mulțimea de turiști.

5. Comandați online bilete pentru parcurile de distracții, iarmaroace, excursii și expoziții. De obicei, aceste bilete sunt cu 10% mai ieftine. De asemenea, puteți beneficia și de alte reduceri.

советы путешественникам

6. Stabiliți din timp traseul de deplasare prin oraș, pentru a nu pierde timpul prețios. O vizită consecutivă este cea mai productivă hotărâre pentru o vizită culturală.

Deplasarea

1. Cumpărați bilete la rutele nocturne. Astfel veți economisi pe chirie.

советы путешественникам

2. Deplasați-vă de la aeroport în oraș cu autobusul, iar nu cu taxiul. Diferențele de preț sunt foarte mari.

3. În multe hoteluri se pun la dispoziție hărți gratuite. Cu cât hotelul are mai multe stele, cu atât crește probabilitatea să le găsiți.

советы путешественникам

4. Abonați-vă la informațiile distribuite de marile companii aeriene pentru a afla despre super ofertele lor și să economisiți bani.

5. Găsiți aplicații ale Metrourilor din lume.

Cazarea

1. Dacă nu aveți bani, negociați pentru o noapte de ședere cu o zi de muncă, spălarea veselei sau alte servicii.

советы путешественникам

2. În topul celor mai ieftine orașe din Europa se află Bucureștiul și Kievul, apoi urmează Belgrad, Budapesta, Istambul și Riga.

3. Programele de loialitate a diferitelor rețele de hoteluri prevăd oferte atrăgătoare, cum ar fi o zi gratuită sau o cameră mai luxoasă.

советы путешественникам

4. Cu cât aveți o locuință mai departe de linia mării, cu atât ea este mai ieftină. Optați pentru ofertele prezentate de persoane private. Panoul „Room for rent” garantează un preț de 4 ori mai mic decât cel de hotel.

5. Dacă plecați într-o țară dintr-o zonă caldă, nu luați cortul cu dvs. Un hamac modern cântărește mult mai puțin decât un cort și nu veți avea dureri de spate.

6. Într-un hotel alegeți mereu o cameră pentru 6 persoane. Există probabilitatea că toți vor dori să economisească și veți putea fi singură în cameră.

Altele

1. Cumpărați o pernă gonflabilă pentru gât. Ocupă puțin loc, dar vă va oferi confort într-o călătorie îndelungată.

советы путешественникам

2. Nu luați diferite dispozitive electronice care funcționează pe bază de baterii, nu aveți nevoie de greutate în plus. Luați dispozitive care se încarcă prin usb.

3. În supermarketele din America și Thaiti, cu două ore înainte de închidere, sunt anunțate reduceri la produsele ușor alterabile. Profitați de oferte.

советы путешественникам

4. Participați la diferite loterii de vacanțe. Puteți câștiga cel puțin una.

советы путешественникам

Indiferent de destinația pe care o alegeți fiți atenți, în primul rând, la securitatea bunurilor și a persoanelor. Fiți atenți cu cine călătoriți și ce mâncați. Nu vă lăsați pradă vânzătorilor stradali și nu purtați prea mulți bani cash cu dvs.