30 de exemple extraordinare când cărămizile a fost transformate în adevărate capodopere

Cărămida este un material de construcție folosit încă din cele mai vechi timpuri, fiind unul din cele mai durabile materiale. Una dintre dovezile acestei constatări este că pereții Marelui Zid Chinezesc sunt făcuți anume din cărămidă. Vechimea materialului însă nu a redus din actualitatea lui, arhitecții din întreaga lume alegând să-l folosească datorită caracteristicilor sale termice și ecologice.

Astăzi cărămida este folosită pentru structuri de rezistență, pentru ziduri interioare, pentru decorarea unor suprafețe interioare sau exterioare, în pavaj și chiar în construcții de artă modernă. Acest material de construcție oferă extrem de multe posibilități pentru realizarea unor efecte arhitecturale unice.

Inspirația se află peste tot în jurul nostru: începând cu mediul înconjurător și continuând cu elementele deja finite. Chiar și arhitecții cei mai pricepuți în amenajare și proiectare au nevoie de această inspirație pentru proiectele lor. Am adunat câteva proiecte interesante care ne demonstrează faptul că nu exista nicio barieră între materialele naturale dure și formele fluide pe care le desenăm.

Iată câteva exemple de încadrare reușită a cărămizii în arhitectura modernă.

1. Sunt absolut uimitoare!

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15. Garduri extraordinare! 

Grădina modernă, pe lângă sarcina principală (protejarea casei și a grădinii de oaspeții neinvitați și vederi curioase), mai are și o funcție decorativă. Gardurile din cărămidă sunt frumoase și durabile, dar acestea din imagini ne-au lăsat fără cuvinte!

16.

17. Scări originale.

18.

19. Tavan.

20. Idei originale pentru amenajarea curților. 

21.

22.

23.

24. Aceste sculpturi sunt pur și simplu minunate!  

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

După cum putem observa, cărămida este un material practic și frumos, iar aceste lucrări sunt pur și simplu minunate!

Care din ele v-a impresionat cel mai mult? Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră!