30 de exemple despre modul în care distrugem electrocasnicele, fără a ne da seama

Conform statisticilor, petrecem între 5 și 10 ore pe săptămână pe a face curățenie, a spăla rufe și alte treburi casnice. V-ați putea imagina însă cum ar fi viața noastră fără  fără o mașină de spălat sau fără alte electrocasnice cu care ne-am obișnuit?

Chiar dacă acestea ne sunt de mare ajutor noi, din păcate, le distrugem fără a ne da seama de acest lucru.

Echipa noastră a efectuat o mică investigație și am aflat care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le comitem în acest sens.

Cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde trebuie curățat de grăsime la timp, în caz contrar, depunerile de grăsime vor împiedica încălzirea uniformă.

În interiorul cuptorului cu microunde există o placă mică: aceasta acoperă generatorul de microunde (magnetronul). Dacă nu o veți spăla sau se va zgâria, cuptorul cu microunde nu va mai funcționa corect.

Conform regulilor, cuptorul cu microunde nu trebuie să încălzească alimentele mai ușoare de 50 g. Dacă trebuie să încălziți un produs care cântărește foarte puțin, puneți un pahar cu apă în cuptor.

Produsele de curățare care conțin bicarbonat pot zgâria interiorul cuptorului cu microunde. De aceea se recomandă să-l curățați cu un burete înmuiat în apă cu săpun.

Mașina de spălat.

Produsele anti-calcar v-ar putea defecta mașina de spălat. Chiar și acidul citric obișnuit este un produs chimic agresiv. Dacă îl utilizați prea des, mașina de spălat se va defecta foarte repede.

Dacă nu spălați, scoateți-o din priză deoarece mașinile automate sunt sensibile la supratensiuni.

Toată lumea știe că trebuie să curățați filtrul de scurgere, unde se acumulează multă murdărie, lână, păr. Pe lângă aceasta mașina mai are un filtru, care se află în spatele furtunului de alimentare. Acest filtru trebuie spălat cu apă caldă și săpun și, dacă este necesar, prelucrat cu produse anti-calcar.

Nu setați mai multe cicluri de spălare la rând. Mașina de spălat trebuie are nevoie de pauze de circa 2 ore între ciclurile de spălare.

Mașina de spălat poate fi instalată în baie numai dacă sistemul de ventilație este bun. În caz contrar aceasta va rugini foarte repede.

Frigiderul.

În jurul frigiderului este necesar să se cel puțin 5-7 cm de spațiu liber pentru ca acesta să nu se supraîncălzească.

Dacă frigiderul este prea aproape de perete, motorul acestuia s-ar putea defecta.

Din aceleași motive nu se permite să țineți pe frigider cuptorul cu microunde, coșuri cu pâine, televizor sau cutii.

Nu se recomandă să umplem frigiderul până la refuz, trebuie să existe loc pentru circulația liberă a aerului în interiorul său.

Condensatorul, care se află în spatele frigiderului, trebuie să fie curățat regulat cu aspiratorul sau cu o cârpă uscată.

Se recomandă să verificăm, o dată pe lună, conținutul congelatorului. Aruncați produsele care stau de foarte mult timp în congelator.

Mașină de spălat vase.

Îndepărtați resturile de mâncare de pe vase.

Înainte de a instala mașina de spălat vase, este bine să testați duritatea apei folosind benzi de testare. Veți putea, astfel, să o utilizați în mod eficient și veți putea regla consumul de detergent.

Detergenții sunt eficienți la 40-50 ° C, veți putea economisi energie.

Dacă detergentul nu se diluează complet, încercați să puneți doar o jumătate de tabletă.

Prăjitorul de pâine.

Se recomandă, dacă nu-l folosiți, să-l scoateți din priză, deoarece există pericol de incendiu.

Feliile de pâine trebuie să aibă aceeași grosime.

Din cauza acumulării de firimituri poate apărea miros de ars. Pentru a evita acest lucru se recomandă să scoateți tava aparatului și să o curățați.

Nu puneți în prăjitor pâine acoperită cu glazură sau cu unt.

Nu încercați să îndepărtați bucățile de pâine lipite cu ajutorul unei furculițe.

Aspiratorul.

Se recomandă ca filtrul HEPA să fie înlocuit cel puțin o dată la șase luni, chiar mai des. În caz contrar, puterea de aspirație va scădea, iar praful va nimeri din nou în aer.

Verificați, după fiecare utilizare, dacă nu cumva a nimerit ceva în tuburile telescopice.

Periile au nevoie de îngrijire constantă: se recomandă pieptănarea lor cu un pieptene dur pentru a îmbunătăți calitatea aspirării.

Cuptorul.

Conform statisticilor cuptoarele se defectează foarte ușor din cauza utilizării incorecte.

Un cuptor murdar, pe lângă faptul că arată urât, este și periculos deoarece grăsimea acumulată reduce eficiența acestuia.

Pentru a avea un consum energetic scăzut este important ca garnitura cuptorului sa fie curată, astfel încât să se asigure o închidere bună a ușii.