3 trucuri simple pentru sănătatea plantelor de cameră. Ele se vor revigora și vor înflori!

Astăzi echipa noastră vă va împărtăși 3 trucuri simple care vă vor ajuta să mențineți plantele de cameră într-o formă impecabilă, astfel încât ele să fie sănătoase și puternice.

Nu vă grăbiți să lăsați sume impunătoare de bani în magazinele specializate! Tot de ce veți avea nevoie se poate găsi în orice bucătărie.

1. Eliminarea și profilaxia mucegaiului în ghiveci

Dacă observați că în ghiveci a apărut mucegai, întâi de toate înlăturați stratul superior al solului.

Apoi amestecați puțin sol nou cu 1 linguriță de scorțișoară. Așezați acest amestec în locul stratului de sol înlăturat anterior.

Pentru a preveni apariția mucegaiului stratul superior al solului trebuie afânat periodic, iar o dată la 2 săptămâni se recomandă udarea plantei cu soluție de suc de lămâie în loc de apă. Pentru a obține soluția dizolvați în 1 pahar de apă fie 2 lingurițe de suc de lămâie, fie un vârf de cuțit de acid citric.

Un alt produs eficient pentru profilaxia mucegaiului este usturoiul. Curățați și tăiați mărunt câțiva căței de usturoi și îngropați-i în sol la o adâncime mică, apoi udați planta. După ce solul se va usca, dezgropați și înlăturați usturoiul. Această procedură poate fi făcută la fiecare udare, efectul este garantat.

2. Înlăturarea și profilaxia musculițelor

Dacă au apărut musculițe, înfigeți în solul plantei câteva chibrituri cu gămălia în jos. Sulful din gămălie va avea efect repelent asupra musculițelor.

Apoi presărați suprafața solului cu scorțișoară. Musculițele și alte insecte dăunătoare nu suportă aroma acesteia. De asemenea scorțișoara are efect dezinfectant asupra solului și previne o nouă apariție a insectelor.

3. Fertilizăm plantele slăbite

Un fertilizator foarte eficient poate fi obținut cu ajutorul zahărului. Presărați uniform 1 linguriță de zahăr pe suprafața solului înainte de udare, sau dizolvați 2 lingurițe de zahăr în 1 pahar de apă cu care veți uda planta. Această fertilizare se face o dată pe lună până când planta se revigorează complet.

După dizolvare zahărul se descompune în fructoză și glucoză, cea din urmă având 2 funcții importante pentru plante:

  • servește drept “material de construcție”, adică din glucoză se alcătuiesc molecule organice complexe (amidon, celuloză, lipide, proteine, acizi nucleici etc.)
  • reprezintă o sursă de energie pentru toate procesele vitale ale plantelor, cum ar fi respirația, dezvoltarea țesuturilor, însușirea elementelor nutritive etc.

Pentru a amplifica efectul, folosiți și un alt fertilizator: scorțișoara. Aceasta reprezintă un stimulator perfect pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. De asemenea o dată pe lună florile de cameră pot fi udate cu soluție de 1 pahar de apă și 1 linguriță de scorțișoară.

Aplicați aceste recomandări și plantele de cameră vă vor bucura mereu cu florile și verdeața lor.

[mashvideo]

Spuneți-le și prietenilor dvs. aceste sfaturi foarte utile!