3 tipuri de angajați care trebuie concediați în primul rând!

Concedierea este întotdeauna un proces neplăcut, dacă, desigur nu vă aparține decizia de a părăsi locul de muncă.

Uneori, printre angajați se află și persoane care scad productivitatea companiei, dar unele concedieri pot fi rezultatul unei optimizări, iar în acest caz se pierd angajați valoroși, care ulterior sunt înlocuiți de tipuri de angajați neexperimentați și neprofesioniști.

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Iată trei tipuri de angajați care nu ar trebui să fie ținuți în companie și care sunt concediați în primul rând:

1. Angajații care se opun schimbărilor

Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Lumea afacerilor este într-o continuă mișcare. În ultimii ani, s-au produs schimbări semnificative în toate domeniile de activitate. Din acest motiv, managementul companiilor încearcă să țină pasul cu noutățile tehnologice și organizează cursuri de perfecționare pentru personalul lor. Dacă doriți să vă păstrați locul de muncă, nu pierdeți ocazia de urma aceste cursuri și de a vă dezvolta abilitățile și competențele necesare companiei. Să învățați ceva nou și să vă perfecționați, este interesant și la modă. Atunci când vă opuneți schimbărilor, deveniți o „potențială victimă” a concedierii.

2. Angajații care pun propriile responsabilități pe umerii celorlalți.

Hanna Kuprevich / Shutterstock.com

Acest tip de angajat întotdeauna dă impresia de persoană foarte ocupată, dar de fapt, nu iubește să-și asume prea multe responsabilități. Găsește mereu scuze și explicații de ce nu ar trebui să se implice într-o anumită sarcină. Ceilalți angajați sunt nevoiți sa muncească în plus pentru a-i ține locul. Nu este surprinzător faptul că șefii decid ca astfel de persoane care „delegă autoritatea”, să nu mai aibă loc în companie.

3. Angajații care o fac pe victima și, pe lângă aceasta, sunt și bârfitori.

vectorfusionart / Shutterstock.com

Pentru unii angajați, să discute viața personală a colegilor, este o activitate mult mai interesantă decât lucrul în sine. Astfel de persoane, sunt la curent cu toate bârfele: cine în această lună a primit premiu, știu salariul fiecărui angajat precum și alte amănunte din viața privată a colegilor. Acest tip angajat poate aduce probleme serioase în cadrul companiei: scurgeri de date, inclusiv confidențiale, iar șefii nu pot permite ca acest lucru să se întâmple, respectiv acest tip de angajat este concediat.

În majoritatea cazurilor, concedierea poate fi evitată: este suficient să vă îndepliniți îndatoririle cu bună-credință, să fiți responsabil și receptiv.