3 secrete cu ajutorul cărora trandafirii vă vor bucura toată vara cu florile lor

Trandafirii sunt niște flori cu o încărcătură simbolistică enormă, fiind unele dintre cele mai iubite flori din lume.

Dacă sunteți printre admiratorii acestor minunate flori, vă recomandăm să respectați aceste 3 secrete de îngrijire a trandafirilor pentru a vă putea bucura de înflorirea lor pe tot parcursul verii.

Vrei să ai trandafiri spectaculoși, toată vara? Dacă iubești trandafirii si cine nu-i iubește, tot ceea ce trebuie să faci este să ții cont de aceste trei secrete pentru trandafiri spectaculoși și sănătoși, toată vara.

1. Secretul frumuseții trandafirilor este în rădăcinile lor

Când săpați sau mutați trandafirii, aveți grijă maximă ca rădăcinile să nu aibă de suferit. În afară de aceasta apa la rădăcină trebuie să dreneze foarte bine, de aceea fiți foarte atenți să băltească.

2. Soarele – ingredientul esențial pentru o înflorire bogată

Dacă aveți ceva experiență în creșterea trandafirilor, cunoașteți că soarele este cel mai bun prieten al lor. Florile trebuie plantate în loc însorit, ele având nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară începând cu dimineața devreme. Totodată dacă este nevoie să udați trandafirii, e important să o faceți dimineața devreme sau seara după apusul soarelui.

3. Înlăturați florile ofilite

Florile ofilite sunt consumatori parazitari ai energiei plantei, de aceea ele trebuie înlăturate cât mai curând. O tăiere corectă se face la 3 mm deasupra primului nod de sus cu frunză matură cu 5 frunzulițe. După 2-3 săptămâni din acel nod se vor dezvolta noi boboci de flori.

Câteva sfaturi utile

După prima înflorire ce are loc în mai-iunie, săpați ușor la baza tufelor și udați-le abundent cu un amestec de 2 linguri de drojdie de bere și 6 litri de apă. În acest fel va fi stimulată dezvoltarea florilor noi.

Curățarea tulpinii de ierburi, buruieni și frunze uscate permite circulația mai liberă a aerului, iar planta aerisită suficient mereu dezvoltă flori frumoase.

Trandafirii cățărători vă vor bucura cu o înflorire mai bogată dacă veți ghida fiecare ramură pe direcție orizontală, practic paralelă cu solul. În acest fel planta se va dezvolta mult mai intens și va fi foarte bogată în flori.

 

Sursa: casa-gradina.ro