3 produse care vă vor ajuta să aveți o culoare frumoasă a părului fără utilizarea produselor chimice

Este foarte plăcut să ne admirăm părul sănătos strălucind în oglindă. Dar, în căutarea idealului, folosim tot mai multe produse chimice care ne oferă doar temporar iluzia perfecțiunii.

Echipa noastră vă propune să încercați coloranții naturali, care îi oferă părului o nuanță plăcută, fără a-i afecta frumusețea naturală.

Dacă aveți părul șaten, puteți folosi un amestec de salvie și rozmarin pentru a-i adăuga strălucire și o nuanță frumoasă părului Dumneavoastră.

Veți avea nevoie de:

— Salvie (uscată): 4-6 linguri.

— Rozmarin: 1-2 linguri.

Cantitatea depinde de lungimea părului și de rezultatul dorit.

Procesul de vopsire:

Puneți plantele în apă clocotită, fierbeți la foc mic timp de 4 minute, apoi lăsați timp de o oră. Clătiți de câteva ori părul spălat cu acest decoct. Puteți aplica zilnic produsul pe părul uscat cu ajutorul unui pulverizator. Repetați procedura pentru a obține rezultatul dorit.

Nuanțe.

Pentru o culoare mai saturată, adăugați ceai negru, iar pentru a obține niște nuanțe aurii, puteți înlocui rozmarinului cu mușețel, pentru tonuri de maro utilizați frunze și crenguțe de tei, iar pentru un ton castaniu veți avea nevoie de coji de nuc.

Să aveți în vedere faptul că acești coloranți naturali vă vor ajuta să schimbați culoarea părului cu 1-2 tonuri.

Dacă sunteți brunetă, puteți utiliza cafeaua care vă va ajuta să obțineți o nuanță ciocolatie, iar cofeina și mineralele îi vor oferi părului strălucire și rezistență.

Veți avea nevoie de:

— Cafea măcinată: 2-3 linguri.

— Balsam care nu necesită clătire: 150-250 g.

Cantitatea depinde de lungimea părului și de efectul dorit.

Procesul de vopsire:

Pregătiți o ceașcă de cafea tare, lăsați-o să se răcorească apoi puneți-o la frigider. Amestecați balsamul cu cafea măcinată și adăugați cafeaua rece. Puneți amestecul pe părul uscat și lăsați să acționeze timp de o oră, apoi clătiți bine și spălați părul cu șampon. Pentru fixarea nuanței puteți folosi infuzie de cafea după fiecare spălare.

Nuanțe:

Intensitatea culorii depinde de cât timp ați lăsat să acționeze. Pentru a obține tonuri de burgundy, puteți adăuga cacao, sunătoare sau mure. Iar pentru a menține o nuanță întunecată utilizați coajă de brad.

Pentru a îmbunătăți structura părului se recomandă să-l pieptăniți zilnic la aer curat, iar uleiul de ricin va face ca părul să fie mai des.

Pentru a păstra frumusețea blondului nu este neapărat necesar să utilizați produse foarte scumpe, încercați produse naturale care sunt foarte efective.

Veți avea nevoie de:

— Flori de mușețel: 2-4 linguri.

— Miere: 3 linguri.

Lămâie: 0,5 sau 1.

Cantitatea depinde de lungimea părului și de efectul dorit.

Procesul de vopsire:

Turnați apă clocotită peste florile de mușețel și lăsați să se răcorească o jumătate de oră. Adăugați miere și suc de lămâie, amestecați bine și aplicați pe toată lungimea părului. Puneți pe cap o pungă mică, înveliți-l cu un prosop și lăsați să acționeze o oră și jumătate. Spălați părul cu apă caldă, folosiți un balsam pe bază de uleiuri.

Nuanțe:

Pentru a obține nuanțe aurii, puteți utiliza pulbere de rădăcini de rubarbă. Dacă doriți să obțineți o nuanță deschisă, adăugați scorțișoară și ghimbir în amestec.

Dacă observați că după vopsire părul devine uscat, utilizați suc de aloe sau diferite tipuri de ulei: de camelie, argan, nucă de cocos, ulei de măsline sau de in.