3 moduri de a scăpa de furnicile din casă. Nici nu-ți imaginai că poate fi atât de simplu!

Invazia furnicilor pot fi respinse în multe feluri. Industria chimică din ziua de azi oferă un spectru larg de soluții împotriva furnicilor. Geluri, crete, aerosoli, prafuri, otrăvuri solubile și alte soluții sunt destul de eficiente, dar din păcate sunt dăunătoare nu doar pentru insecte.

средство от муравьев

© DepositPhotos

Gelurile împotriva insectelor conțin cel puțin 0,05% de fipronil, substanță ce provoacă mărirea glandei tiroide. Insecticidele în formă de aerosol au în componența lor gaz dezodorizat, care poate provoca grave dureri de cap. Creioanele pot provoca reacții alergice la copii.

Soluție împotriva furnicilor în casă

Dacă aveți posibilitatea să părăsiți locuința invadată de furnici pentru măcar 3 zile, atunci soluțiile chimice ar fi o soluție rezonabilă. Altfel va trebui să căutați o ieșire din situație mult mai inofensivă decât soluțiile oferite de piață.

средство от муравьев

© DepositPhotos

1. Capcana cu acid boric este una din cele mai eficiente soluții. Amestecați gălbenușul tare al unui ou fiert cu ceva dulce, cum ar fi zahăr, miere de albine, gem etc. Adăugați în amestec 20 g de acid boric. Faceți din masa obținută biluțe mici și așezați-le în locurile cele mai “populate” de furnici.

народное средство от муравьев

© DepositPhotos

În următoarea zi veți observa că insectele au început să moară masiv. Dacă aceste biluțe vor sta în casă măcar o lună, nu va rămâne nici urmă de furnici acolo. Această soluție tradițională împotriva furnicilor este bună și prin faptul că în acest fel insectele transportă otrava și în cuiburile lor, infectând toate furnicile de acolo, inclusiv regina.

народное средство от муравьев

© DepositPhotos

2. Usturoiul este o altă soluție superbă împotriva furnicilor. Dacă mirosul de usturoi nu vă irită, curățați și tăiați un cățel de usturoi în cubulețe și frecați cu ele plintele și alte locuri în care observați prezența insectelor.

средство от муравьев

© DepositPhotos

3. Capcana din scoci este o soluție foarte sigură. Lipiți o fâșie de bandă dublu adezivă pe tot perimetrul unei coli de hârtie, iar în mijlocul ei puneți ceva gustos. Din păcate în acest fel pot fi distruse nu foarte multe furnici, de aceea ar fi bine să faceți o acțiune comună cu toți vecinii.

средство от муравьев

© DepositPhotos

Chiar dacă ați reușit să opriți invazia insectelor, nu e cazul să vă relaxați. Furnicile pot apărea din nou. Va trebui să respectați anumite măsuri de profilaxie.

средство от муравьев

© DepositPhotos

1. Nu lăsați resturi de mâncare. Strângeți și ștergeți bine masa și toate suprafețele de lucru cu o cârpă umedă și scoateți cât mai des coșul de gunoi.

средство от муравьев

© DepositPhotos

2. Din când în când faceți curățenie “umedă” folosind amoniac. La 10 litri de apă adăugați 1 linguriță de substanță.

средство от муравьев

© DepositPhotos

3. Protejați rețelele de ventilare: lipiți pe perimetrul țevilor de ventilare bandă dublu adezivă.

средство от муравьев

© DepositPhotos

Depunând doar un pic de efort, veți rămâne uimiți de cât de ușor este să scapi de acești oaspeți nepoftiți!