3 modalități de a reduce suma din facturile pentru serviciile comunale

În fiecare an, fiecare dintre noi scoate o sumă „frumușică” de bani pentru a achita serviciile comunale. Chiar dacă încercați să economisiți oricum trebuie să plătiți. Cu fiecare an, prețurile cresc și ești nevoit să scoți tot mai mulți bani din buzunar. Cum să economisești?

Redacția noastră vă va spune cum să economisiși, astfel încât să nu plătiți sume enorme la sfârșitul fiecărei luni.

1. Apa

Prețul apei, precum și a gazului și a energiei electrice − este în continuă creștere. Fără apă este imposibil să trăiești. Avem nevoie de ea pentru a spăla, a găti, a bea și multe altele. De aceea, trebuie să plătiți pentru aceste servicii în fiecare lună.

Cum puteți economisi? De exemplu, dacă vă spălați pe mâini cu săpun, opriți robinetul, apoi iarăși îl porniți.

Când vă spălați dinții − opriți apa, vă clătiți gura, porniți apa. Iată în ce constă economia. Unii oameni când fac aceste lucruri, nu opresc niciodată robinetul și apa continuă să curgă. Mai ales când spălați vasele economisiți apă într-un mod special. De exemplu, puteți strânge apa în chiuvetă sau într-un recipient și apoi o clătiți. Astfel economisiți consumul de apă.

Dacă la sfârșitul lunii vedeți că aveți aceeași suma de plată și numărul de cuburi este același ca și luna trecută, atunci vă recomandăm să verificați contorul de apă, probabil problema e acolo.

2. Gaz

Este foarte dificil să economisiți în timpul sezonului de încălzire, mai ales dacă iarna este foarte rece. Dar, în ciuda faptului că prețul gazului este foarte ridicat și continuă să crească, trebuie să încercăm să economisim. Dacă utilizați boilerul pentru a vă încălzi, vă recomandăm să cumpărați un termostat electronic, care vă va ajuta să economisiți.

De exemplu, dacă aveți un apartament de 55 de metri pătrați, atunci în timpul iernii, o familie ar trebui să plătească aproximativ pentru 160 de metri cubi de gaz. Prețul pentru 1 cub este foarte de mare. Dar dacă puneți un termostat electronic, atunci veți plăti aproximativ 40-50 de cuburi mai puțin decât fără el.

Dacă e să calculați, vă dați seama că veți economisi mult!

3. Electricitatea

Cel mai mic preț, este prețul energiei electrice. Dar oricum vrem și trebuie să economisim!

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este că aproape toate aparatele care sunt conectate (chiar dacă nu sunt folosite în acest moment) consumă energie electrică și acest lucru afectează în mare măsură suma totală la fiecare lună. Prin urmare, vă recomandăm să scoateți aparatele din priză dacă nu le folosiți.

Ceainicul electric consumă foarte multă energie. Turnați cantitatea de apă de care aveți nevoie, nu mai mult.

Acestea sunt doar câteva sfaturi care vă pot reduce suma din facturi.