3 lecții de viață, pe care fiecare dintre noi ar trebui să le citească

Lecția nr. 1

Managerul de vânzări, managerul general și secretara merg în pauză și găsesc o lampă străveche. Ei o șterg ușor și din ea iese un Djinn, care le spune: “Vă voi îndeplini fiecăruia câte o dorință!”. “Eu prima!” – strigă secretara. “Vreau să fiu acum în Bahamas, să merg pe un iaht și să nu mă gândesc la nimic…”. Fșș! Secretara dispare. “Acum eu!” – spune managerul de vânzări. “Vreau să fiu în Hawaii, să mă odihnesc pe plajă, să am rezerve interminabile de pina colada și să am alături iubirea vieții mele.” Fșș! Dispare și el. “Acum e rândul tău” – îi spune Djinnul managerului general. “Eu vreau ca cei doi să revină în birou după pauza de masă”.

Morala: întotdeauna lăsați-l mai întâi pe șef să vorbească.

Lecția nr. 2

Un vultur stătea pe un copac, se odihnea și nu avea nimic de făcut. Un iepuraș l-a văzut și l-a întrebat: “Aș putea și eu să stau așa ca dvs. și să nu fac nimic?”. “Bineînțeles, de ce nu?”. Iepurașul s-a așezat sub copac și stătea fără treabă. Pe neașteptate a apărut o vulpe și l-a mâncat.

Morala: ca să-ți permiți să stai și să nu faci nimic, trebuie să te afli foarte foarte sus.

Lecția nr. 3

O pasăre călătoare zbura spre sud ca să ierneze acolo. Dar era atât de frig încât ea a căzut jos pe o câmpie întinsă. Pe lângă ea a trecut o vacă și și-a făcut treaba mare peste ea. Fiind acoperită cu bălegar, pasărea a observat că îi este din ce în ce mai cald. Bălegarul a întors-o la viață! Fiind atât de fericită pasărea a început să cânte de bucurie. O pisică trecea pe alături și a auzit cântarea păsării. Ea s-a apropiat de acel loc, a dat balega la o parte și a mâncat pasărea.

Morala:

1. Nu toți cei ce te murdăresc îți sunt dușmani.

2. Nu toți cei ce te scot din rahat îți sunt prieteni.

3. Când îți este cald și bine, e mai bine să ții limba după dinți!