29 de sfaturi pentru a nu deveni un părinte rău. Sfaturile unei mame înțelepte.

Kate Forster, mama a doi copii, și-a împărtășit părerile despre creșterea copiilor pe blogul său Katebook.

“Mă gândeam la educația copiilor mei. Ei sunt deja mari, cel mai mic peste 6 luni face 18 ani.

Ambii copii sunt excepționali. Inteligenți, au simțul umorului, sunt muncitori, buni, puternici, au bine dezvoltat sentimentul de justiție socială. Sunt mândră de rolul meu în educația lor și mă bucur mult că în ciuda greșelilor mele în educația lor, ei nu au suferit.

Pe măsură ce trec anii, analizez greșelile pe care le-am făcut, unde am irosit energie și unde am avut dreptate. Concluziile mele se bazează, de asemenea, pe observarea și a altor copii, a familiilor lor și a câtorva copii ce au trăit în casa mea departe de părinți săi.

A trebuit să mă cert cu mamele care nu înțelegeau de ce copilul lor a vrut să se sinucidă. Nu înțelegeau că era anume din cauza educației lor îngrozitoare.

Pe unul din acești copii l-am luat în familia noastră pentru a-l educa. Mama lui nu a vrut renunțe consumul de alcool și nici să îl alunge din familie pe concubinul său care era foarte agresiv.

M-au telefonat copii disperați care nu știau cum să procedeze în anumite situații și aveau nevoie de sfaturi. Am luat din parcuri fete adolescente în stare de ebrietate la ora 4 dimineața, am scos copii din bătăi. Le-am explicat părinților că greșesc atât de mult în educația lor încât copilul lor e la marginea prăpastiei.

Am consolat un copil mama căruia s-a sinucis și el a găsit cadavrul. I-am învățat pe copii să stabilească limite între ei și părinții lor. Am ascultat când propriii mei copii mi-au dat sfaturi ca să fiu mai bună.

Deci, aceasta este lista de „nu e voie” în educația copiilor:

1. Nu fiți pentru copii dvs. un părinte rău Nu cereți ca ei să facă ceea ce nu doresc. Dacă vă place să cântați la vioara, acest lucru nu înseamnă că și copilul dvs. îi place. La început va urî vioara, apoi pe dvs. Deci, începeți să căutați un psiholog dacă deja acest lucru.

2. Nu le insistați asupra studiilor. Lăsați-i să găsească ceva ce le place și să se concentreze asupra acestui lucru. Amintiți-vă că nu fiecare copil ar trebui să devină un manager, acum și profesiile specializate sunt apreciate.

3. Nu plecați pentru mult timp și nu vă lăsați copii singuri. Nu am în vedere zilele libere când stau cu bunicii. Vorbesc despre plecări lungi pe care copiii le vor ține minte pentru mult timp și vor fi supărați.

4. Nu citiți lecții copiilor despre pericolele pe care le are alcoolul, dacă singur îl consumați în fiecare seară.

5. Nu interziceți copiilor să încerce să consume droguri. Ei vor face acest lucru. Nu îi poți opri. În schimb, povestiți-le despre consecințele acestora.

6. Spune-le să facă dragoste când sunt gata, când se îndrăgostesc. Lăsați-i să ia o decizie în baza sentimentelor și a cunoașterii de sine.

7. Învățați-i să râdă de ei înșiși mai des decât de alții.

8. Învățați-i despre conștiința de sine. Dar nu despre egoism.

9. Nu vă faceți griji cu privire la profesorul de clasele primare. Cu trecerea anilor nici nu-ți vei aminti numele lui.

10. Ajutați copilul să învețe ceea ce îi place și construiți în jurul lui interese și activități comune.

11. Cereți copilului să încerce ceva de 10 ori înainte de a decide că urăște acest lucru.

12. Cereți-le să aștepte șase luni înainte de a renunța la instrumentul pe care îl studiază. Dacă după 6 luni î îl urăsc, renunțați la el. Fiul meu mi-a spus că vrea să renunțe la chitară. Am așteptat timp de 6 luni, iar acum el continua să cânte la ea, deoarece s-a îndrăgostit de chitară.

13. Dezvoltați-i sentimentul de empatie. Va contribui mai mult la dezvoltarea lor socială.

14. Spune-le că vă place să îi creșteți și să-i educați. Nu-i faceți să se simtă vinovați că au fost născuți. A fost decizia ta, nu a lor.

15. Nu îi trimiteți la școli private ca mai apoi să îi învinovățiți de cheltuieli inutile. Din nou, aceasta a fost decizia ta.

16. Nu le spuneți că aveți nevoie de timp pentru voi înșivă. Faceți-vă timp pentru dvs. fără a-i supăra.

17. Răspundeți la fiecare întrebare cât mai sincer posibil. Copiii vor memoriza foarte bine minciunile.

18. Nu vă faceți griji. Lăsați-i să trăiască în propriile condiții.

19. Lucrați. Mai ales dacă sunteți femeie. Arătați-le copiilor că sunteți capabile și că aveți propriile venituri. Dacă nu lucrați, spuneți-le că sunteți obișnuite să lucrați și că veți lucra din nou în viitorul apropiat. Explicați-le că timpul petrecut acasă cu ei este, de asemenea, munca ta.

20. Cantitatea timpul petrecut cu ei este mai important decât calitatea. Petreceți cât mai mult timp cu ei!

21. Spuneți-le că îi iubiți, chiar dacă nu vă place comportamentul lor.

22. A spune „nu„ este bine, mai ales când ei trebuie să se protejeze de ei înșiși.

23. Nu vă faceți griji de sănătatea lor psihologică. Explicați-le că nu există nicio problemă în lume care să nu poată fi rezolvată și că totul este trecător. Bârfele de astăzi vor fi uitate mâine. Mângâiați-i și povestiți-le cum erau ei mici și cât de tare îi iubiți.

24. Învățați limba lor, intrați în lumea lor și ei vă vor învăța toate acestea.

25. Râdeți de voi înșivă cât mai des.

26. Cereți scuze când greșiți. Pentru ei este important. Acest lucru îi va învăța, de asemenea, să ceară scuze de la alții.

27. Nu le spuneți copiilor voștri că vă datorează ceva, pentru faptul că îi hrăniți. Dacă faceți asta, nu vă respectați deloc!

28. Dacă copilul tău te urăște, tu ești de vină. Găsiți cauza cât mai repede posibil.

29. Apreciați sentimentele copilului dvs. Nu ignorați sentimentele lor. Dacă sunt supărați copii, mai întâi confirmați, apoi vorbiți-le.

Toate aceste concluzii le-am tras din comunicarea cu copiii mei și cu acei care au venit la mine, încercând să găsească o soluție pentru problemele lor.”

Urmați sfaturile lui Kate și probabil vei fi cel mai bun părinte pentru copiii tăi!