28 de produse pe care nu trebuie să le ții niciodată în frigider! Nu mai repeta această greșeală!

Noi avem obișnuința de a ține în frigider 90% din produsele alimentare, încercând astfel să le prelungim durata de viață. În mare parte asta într-adevăr ne reușește, dar întrebarea e: se merită oare să ții un aliment la rece ca după aceea să nu-l mai poți mânca de fapt?

Cartofi granuloși

Amidonul din cartofii ținuți în frigider se transformă în zahăr și le schimbă textura legumelor. În consecință după ce sunt prelucrați termic ulterior, cartofii devin granuloși. Excepție sunt doar soiurile dulci și cartofii noi, care se pot ține în frigider 2-3 zile.

Ceapă mucegăită

Ceapa ținută la frig se înmoaie, probabil ați remarcat asta. Prin urmare legumele pot începe să mucegăiască, fapt ce poate afecta și alte produse alimentare din frigider.

Pâine întărită

Multă lume ține pâinea în frigider, mai ales pe timp de vară. Acest artificiu într-adevăr îi prelungește durata de valabilitate a pâinii, dar pe de altă parte ea se întărește și își pierde calitățile gustative. Înfășurarea pâinii într-un prosop sau o bucată de pânză naturală e o soluție mult mai inspirată.

Usturoi înmugurit

La fel ca și ceapa usturoiul ținut în frigider poate mucegăi, dar în afară de aceasta usturoiul poate să și înmugurească fiind ținut la rece. De asemenea frigiderul va păstra intact aspectul usturoiului, dar interiorul bulbului se poate strica în ciuda faptului că e păstrat la rece.

Banane putrezite

În frigider este o ambianță rece și nu este lumină în majoritatea timpului. Acești factori grăbesc putrezirea bananelor, chiar dacă ni s-ar părea că în acest fel le prelungim termenul de valabilitate.

Păstrarea mierii de albine

Mierea de albine este unul din produsele care nu se strică nici în condiții normale, de aceea nu are rost să o țineți în frigider. Bineînțeles este indicat să o țineți într-un borcan închis ermetic și la un loc ferit de razele solare.

Schimbarea gustului cafelei

Cafeaua ținută în frigider altfel decât într-un vas închis ermetic va căpăta un gust alterat. Totodată cafeaua absoarbe mirosurile din jur, de aceea e mult mai indicat să o păstrați la temperatura camerei.

Structura ciocolatei

Probabil ați observat că pe suprafața ciocolatei ținute în frigider se formează o pojghiță albă. Aceasta reprezintă grăsimea ieșită la suprafața ciocolatei, fapt ce modifică gustul autentic al acestei delicatese.

Proprietățile antioxidante ale pepenelui

Sigur că în zilele caniculare e o plăcere nemaipomenită să mănânci o felie de pepene verde rece. Problema e că dacă e ținut la rece, pepenele își pierde proprietățile antioxidante, fapt mult mai important decât savoarea noastră de moment.

Gustul roșiilor

Există o preconcepție greșită cum că roșiile se păstrează mai bine în frigider. Dacă veți face un experiment cu roșii ținute la rece și altele ținute la temperatura camerei, veți observa că primele sunt mai moi decât cele din urmă și chiar au un gust schimbat.

Nota bene

Printre produsele ce nu trebuie păstrate în frigider se numără: uleiul de măsline, menta, kiwi, piersicile, mango, prunele, merele și perele, untul de arahide, castraveții murați, ouăle, conservele, citricele, castraveții, morcovii, ardeii, dulceața sau condimentele.

Ca să nu fie nevoie să rețineți această listă lungă, atunci când vă gândiți cum trebuie păstrat un aliment pur și simplu amintiți-vă cum se păstrează astfel de produse în supermarketuri – acolo cu siguranță se alege metoda optimă pentru păstrarea produselor alimentare.

.

Sursa: landia.ro