25 reguli de etichetă, ce în niciun caz nu trebuie neglijate!

Astăzi, mulți au uitat cât de important este să respecte cele mai elementare reguli ale etichetei. Și acest lucru este la fel de important atât în viața cotidiană, cât și pentru evenimentele oficiale. Să ne amintem principiile unui comportant cultural acceptabil, care trebuie respectate.

1. Dacă a fost rostită fraza ”Te invit”, atunci persoana care a spus aceste cuvinte trebuie să achite nota de plată. Dacă s-a spus ”Să mergem undeva”, atunci fiecare trebuie să-și achite consumația. Bărbatul poate plăti pentru partenera sa.

2. În nici un caz nu mergeți în ospeție dacă nu preîntâmpinați despre vizită gazda. Dacă aveți oaspeți neînvitați, îi puteți întâlni, fără remușcări, chiar și într-un halat de baie sau în pijama.

3. Fiind în ospeție nu trebuie să puneți telefonul pe masă, în caz contrar riscați se demonstrați că telefonul este mai important și mai interesant decât interlocutorii dvs.

4. Bărbații pot fuma în prezența femeilor numai dacă au consimțământul lor.

5. Dacă vă plimbați într-o companie cu cineva care salută un trecător pe care nu-l cunoașteți, atunci trebuie de asemenea să salutați această persoană.

6. Indiferent de poziția pe care o dețineți, trebuie să vă salutați primul atunci când intrați în încăpere.

7. Păstrați întotdeauna încălțămintea curată.

8. Nu pierdeți timpul cu conversațiile telefonice inutile.

9. Nu răspundeți la insulte în același mod. Părăsiți locul sau acest anturaj de oameni cu zâmbetul pe buze.

10. Dacă conduceți o mașină, țineți minte că trebuie să încetiniți viteza înainte de bălți, de altfel veți stropi pietonii.

11. Optați întotdeauna pentru hainele care vi se potrivesc și nu pentru cele care sunt la modă.

12. Într-un teatru, sală de cinema sau într-o sală de concerte trebuie să mergeți până la locul dvs cu fața spre spectatori și cu spatele spre scenă.

13. Este inacceptabil să atingeți o femeie, de exemplu să o țineți de cot sau de mână, fără permesiunea ei. Excepție sunt situațiile când bărbatul ajută o doamnă să traverseze strada, să se așeze în mașină sau să coboare din mașină.

14. Nu exagerați cu parfumul.

15. Bărbatul nu trebuie să poarte niciodată geanta partenerei sale.

16. Bărbații pot mânca sushi nu doar cu bețele dar și cu mâinile.

17. Nu citiți niciodată corespondența străină, nu răscoliți în sertarele mesei, prin genți sau în buzunarele hainelor străine sau a celor apropiați.

18. Fiți mereu punctuali. Este mai bine să fiți pe loc puțin mai devreme decât să întârziați chiar și cu un minut.

19. Nu trebuie să discutați cu nimeni temele precum vârsta, situația financiară, religia, problemele de familie și cele personale, sănătatea, viața intimă, cadourile și valoarea lor, realizările și eșecurile.

20. Nu reamintiți încă o dată despre greșelile voastre celor care deja v-au iertat. Încercați doar să nu vă repetați greșelile.

21. Nu examinați trecătorii sau pe cei prezenți. Nu râdeți foarte tare.

22. Întotdeauna mulțumiți prietenilor sau celor dragi, deoarece acești oameni vă ajută și vă susțin, nu pentru că sunt obligați să o facă.

23. După ce ați petrecut un timp în ospeție, trebuie să ajutați gazda să facă curățenie. Asigurați-vă că după copiii dvs totul rămâne curat.

24. Dacă ați fost invitat în ospeție, mergeți singur.

25. Bărbații trebuie întotdeauna să ofere locul femeilor în transportul public.