25 picturi ale lui Rob Gonsalves care ne demonstrează că viața este un adevărat miracol, dacă o privim din unghiul potrivit

Artistul canadian Rob Gonsalves este bine cunoscut pentru picturile sale magice și misterioase care i-au cucerit pe iubitorii de artă. Interesul lui Rob Gonsalves pentru artă a început la o vârstă fragedă, fiind foarte îndrăgostit de artă. La 12 de ani realiza primele picturi cu clădiri fantastice. Ulterior a cunoscut arta lui Dali și a lui Magritte și începe a crea primele sale opere realiste. După ce a absolvit facultatea de arhitectură, Rob Gonsalves a profesat, dar a și pictat, până când, după un răspuns entuziast primit în 1990 la Expoziţia de Artă în aer liber din Toronto, s-a dedicat în totalitate picturii.

Majoritatea picturilor sale uimitoare au povești și toate aceste povești sunt învăluite în mister, deoarece aduc în prim plan măiestria folosirii iluziei optice într-un mod inedit și spectaculos. Scenele sale sunt realiste, însă injectează în ele, cu un talent extraordinar, un sentiment de magie, fiind un veritabil reprezentant al curentului realism magic, dar cu o perspectivă unică și un stil aparte care îl scot în evidență.

Vă prezentăm, în continuare, câteva creații de ale sale. Încercați să răspundeți la această întrebare simplă: ce reprezintă aceste lucrări?

1. În această lucrare podul se transformă treptat în corăbii sau, dacă privim de la dreapta la stânga, corăbiile se transformă într-un pod.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Gonsalves spunea ca principalele lui influențe au fost Salvador Dali și Yves Tanguy. Anume acești doi mari artiști au fost cei care l-au inspirat sa creeze primele sale picturi suprarealiste.

V-au plăcut picturile sale? Care din ele v-a impresionat cel mai mult? Așteptăm cu nerăbdare comentariile Dumneavoastră.