25 de reguli de etichetă pe care nu aveți dreptul să le uitați!

Din păcate multe persoane nu consideră necesar să respecte regulile elementare de etichetă atât  în viața cotidiană, cât și la evenimente speciale.

Aceste reguli de bază sunt foarte simple. Este vorba despre cultura vorbirii, amabilitate, aspect exterior îngrijit și control asupra emoțiilor.

Vă prezentăm regulile de etichetă pe care trebuie să le cunoască fiecare persoană care se respectă.

1. Dacă spuneți „Eu vă invit”, înseamnă că achitați dvs. Dacă folosiți expresia „Să cinăm la restaurant”, atunci fiecare achită pentru sine. Dacă bărbatul se oferă să plătească pentru femeie, ea poate accepta

2. Niciodată nu mergeți în vizită fără să anunțați gazda. Dacă cineva a venit la dvs. fără a vă preîntâmpina, puteți să-l întâlniți în halat și cu bigudiurile pe cap. O doamnă britanică spunea că atunci când sună la ușa ei oaspeți nepoftiți, ea se încălță, își punea pălăria pe cap și lua o umbrelă în mână. Dacă vizitatorii erau pe placul ei, atunci ea exclamă: „Tocmai am ajuns acasă! Intrați”. Dacă nu, ea spunea: „Îmi pare rău, trebuie să plec.”

3. Nu puneți telefonul pe masă dacă sunteți în ospeție. În acest fel arătați cât de important este telefonul în viața dvs. și că sunteți gata să întrerupeți discuția în orice clipă pentru a vorbi la telefon sau a răspunde la mesaje.

4. În prezența unei doamne bărbații pot fuma doar dacă ea le permite. 

5. Dacă vă plimbați cu cineva și interlocutorul dvs. întâlnește o persoană pe care nu o cunoașteți, de asemenea, trebuie să o salutați. 

6. Indiferent de statutul dvs., atunci când intrați într-o încăpere, trebuie să vă salutați primul. 

7. Încălțămintea dvs. trebuie să fie mereu îngrijită. 

8. Evitați convorbirile fără sens la telefon. 

9. Dacă cineva vă ofensează, nu îi răspundeți cu aceeași monetă. Nu vă coborâți la nivelul lui. Zâmbiți și părăsiți încăperea sau grupul de persoane.

10. Șoferii trebuie să țină minte că trebuie să frâneze înainte de băltoace pentru a nu-i stropi pe ceilalți. 

11. Nu fiți în goana permanentă după modă. Purtați haine care vă subliniază calitățile și stilul, chiar dacă nu sunt de ultimă oră.

12. În cinematograf, teatru sau în sala de concerte, deplasați-vă către locul dvs. cu spatele la scenă și cu fața la oamenii care sunt pe scaun. 

13. Bărbatul nu trebuie să se atingă de femeie fără permisiunea ei. În special: să o ia de mână, să o atingă în timpul discuției, să o împingă sau să o apuce de cot (excepție doar când bărbatul ajută o femeie să urce sau să coboare din mașină).

14. Parfumați-vă moderat!

15. Bărbaților li se interzice să ducă geanta de umăr a femeii.

16. Bețișoarele nu sunt unicul mod de a mânca sushi. Bărbații, spre deosebire de femei, pot să le mănânce și cu mâna.

17. Nu citiți scrisori străine! Nu căutați în buzunarele sau gențile persoanelor apropiate sau celor străine.

18. Fiți punctuali. Mai ajungeți mai devreme, decât să întârziați.

19. Nouă lucruri care trebuie ținute în secret: vârsta, situația financiară, problemele familiale, preferințele religioase, problemele de sănătate, relațiile intime, cadourile, succesele și eșecurile.

20. Dacă ați fost iertat, nu reamintiți persoanei despre fapta dvs. De asemenea, nu vă cereți scuze de mai multe ori. Evitați acele greșeli pe viitor.

21. Nu râdeți prea tare. Nu îi examinați pe ceilalți, este umilitor.

22. Nu uitați să mulțumiți apropiaților, rudelor și prietenilor. Ei vă ajută nu pentru că sunteți datori. Este dorința lor și apreciați-o.

23. Dacă sunteți într-o vizită, neapărat ajutați gazda să aranjeze lucrurile, faceți curat după copii dvs. 

24. Dacă ați fost invitat în ospeție, veniți de unul singur. Nu este binevenit să veniți cu cineva dacă nu aveți acceptul gazdei.

25. Bărbații sunt obligați să cedeze femeilor locul în transportul public!