24 de trucuri pentru orice situație, despre care o să vreți să ziceți: ”De ce nu am știut despre acestea mai devreme?”.

Omului îi este caracteristică calitatea de a evita depunerea unui efort în plus. Astfel, deseori ne pomenim în situații puțin mai complicate și inventăm diverse mijloace mai puțin obișnuite de soluționare a acestora. Uimitor, dar datorită creativității noastre, inventăm cele mai bune soluții. Echipa noastră a pregătit o listă din 24 de sfaturi utile, care cu siguranță vă vor fi de folos. Iată care sunt acestea:

1. Pentru șoferi. 

1.1 Ce faceți dacă ați rămas fără combustibil chiar în apropierea stației de realimentare? Doar deschideți capacul rezervorului. Astfel, mașina va mai parcurge încă 100-200 m.

1.2 Spray-ul WD-40 trebuie să fie mereu prezent în torpedou. Această soluție va îndepărta orice murdărie de pe mașină, va proteja piesele de rugină și va înlătura problema balamalelor scârțâitoare.

1.3 Cum îndepărtați praful sau resturile de mâncare din locurile greu accesibile? Folosiți-vă de o jucărie pentru copii, numită slime. Aceasta are o suprafață lipicioasă și vă va ajuta să curățați chiar și cele mai greu accesibile locuri din interiorul mașinii. Unde mai pui, se spală foarte simplu și rapid.

1.4 Îndepărtați adezivele vechi cu un ziar și apă fierbinte. Acoperiți adezivul cu o pagină de ziar, apoi turnați peste aceasta apă fierbinte. Ziarul se va încălzi și va crea un ”efect de seră”, iar adezivul vechi va fi îndepărtat mult mai simplu.

1.5 Dacă prânzul deja s-a răcit, puneți punga pe fotoliu și porniți încălzirea fotoliilor din mașină. Tot ce trebuie să faceți este doar să așteptați.

2. Trucuri pentru casă. 

2.1 Dacă nu dispuneți de suficient timp pentru a dezgheța carnea, turnați peste aceasta puțin oțet.

2.2 Pentru a păstra paharul curat, așezați în interior o pungă sau tapetați-l cu folie alimentară. Doar turnați vopsea sau apă și bucurați-vă de timpul economisit.

2.3 Dacă balamalele ușilor scârțâie și nu aveți o soluție specială la îndemână, doar stropiți-le cu deodorant.

2.4 Imediat ce deschideți o cutie cu lapte, adăugați în aceasta o priză de sare. Astfel, laptele va rămâne proaspăt mai mult timp.

2.5 Păstrați seturile de lenjerie de pat în fețele de perne. Astfel, toate piesele vor fi mereu împreună, iar dvs veți economi din timp.

2.6 Îndepărtați rapid scamele de pe haine cu o piatră ponce.

2.7 Pentru ca ananasul să se coacă mai repede și să fie mai dulce, păstrați-l cu susul în jos.

2.8 Ștergeți cu glicerină orice suprafață lăcuită și oglinzile. Nu veți mai vedea praf pe acestea.

3. Trucuri de frumusețe. 

3.1 Dați 2 linguri la frigider peste noapte. Dimineața faceți-vă cu acestea un masaj ce vă reîmprospătează tenul.

3.2 Dacă parfumul își pierde rapid mirosul, aplicați o cremă cu o textură mai densă în locurile unde pulverizați parfumul.

3.3 Spuma de ras vă ajută să scăpați de petele de la produsele cosmetice. Aplicați spuma pe haină și lăsați-o să acționeze timp de 5 minute. Apoi, spălați haina.

3.4 Dacă aveți tenul gras, iar pudra compactă nu vă oferă un efect de durată, aplicați deodorant pe zona T. La fel, dacă vă alunecă ochelarii, aplicați pe nas puțin deodorant cu bilă (fără zinc și aluminiu).

3.5 Nu aruncați un eyeliner dacă acesta s-a uscat. Doar scoateți tija cu o pensetă, apoi fixați-o cu partea opusă.

4. Trucuri pentru călătorii. 

4.1 Dacă doriți să vă luați valiza cât mai rapid de pe banda rulantă, aplicați pe aceasta un sticker cu inscripția Fragil. Aceste valize sunt mereu deasupra și primele ajung pe banda rulantă.

4.2 Vă este frică de turbulență? Zburați doar în orele dimineții. Factorii ce măresc probabilitatea turbulenței apar cel mai des după amiază.

4.3 Economisiți loc din valiză dacă strângeți curelele într-un cerc și le puneți în interiorul gulerului de la cămașă. Astfel, gulerul își va ține bine forma și nu se va șifona. La fel, fixați cerceii nu pe un fragment de carton, ci de nasturi.

4.4 Pentru a găsi Wi-Fi gratuit oriunde, doar dați o căutare pe Google ”wi-fi offline map”. Alegeți cel mai apropiat loc de pe hartă.

4.5 Dacă nu doriți ca lama ascuțită să deterioreze obiectele din valiză, folosiți o clamă mare pentru papetărie în calitate de capac.

4.6 Vă place să economisiți? Înainte de a vă caza în hotel, scrieți o scrisoare administrației despre faptul că sunteți proaspăt căsătoriți și doriți să petreceți luna de miere anume în acest hotel. Cel mai probabil, vi se va oferi șampanie, fructe și altele.

Care truc vă place cel mai mult? Îl veți folosi? Așteptăm comentariile cu drag.