24 de fotografii elocvente despre povestea dramatică de viață a lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a avut o copilărie dificilă și a devenit una dintre figurile iconice a industriei cinematografice. Despre felul de a fi al legendarei actrițe ne putem da seama din fotografiile rămase, care înfățișează nu numai performanțele sale, ci și soarta sa destul de dificilă.

1. Norma Jean Mortenson s-a născut la 1 iunie 1926.

În ciuda faptului că mama ei, Gladys Baker, era nepregătită moral și financiar pentru nașterea sa, copilăria Normei Jean a fost una fericită.

2. În 1934 Gladys a avut niște probleme și a ajuns în spital. În acea perioadă Norma Jean a locuit cu prietena mamei sale, Grace Goddard.

3. După aceea Norma Jean a locuit într-un orfelinat și în mai mult de 10 familii de plasament. La 15 ani viitoarea actriță a părăsit școala, la 16 s-a căsătorit, iar puțin mai târziu s-a angajat la o fabrică.

Marilyn Monroe cu primul ei soț, James Dougherty, 1943 sau 1944.

4. Într-o bună zi la fabrica unde lucra Norma Jean au venit niște fotografi. Așa a devenit model. În curând a semnat un contract cu 20th Century Fox.

Monroe în anul 1947.

5. Șeful studioului de film a insistat că Monroe să facă schimbări în imaginea ei. Așa s-a transformat în blondă.

Un designer de costume o ajută pe actriță să îmbrace un costum de baie fără bretele.

6. Marilyn Monroe visa la un rol dramatic.

7. A lucrat cu profesoară de actorie de-a lungul carierei sale.

8. În anii 1950 întreaga lume cunoștea numele Monroe.

În fotografie actrița este înconjurată de fani în timpul premierei filmului „Cum să te căsătorești cu un milionar”, care a avut loc pe 4 noiembrie 1953, la Los Angeles.

9. Monroe petrecea ore întregi ascultând discurile Ellei Fitzgerald. Când s-au cunoscut și s-au împrietenit, actrița și-a folosit legăturile proprii pentru a o ajuta pe cântăreață să-și ducă cariera la un alt nivel.

Marilyn și Ella în timp ce discută la Clubul Tiffany din Hollywood.

10. În 1954, după doi ani de întâlnire, Monroe și fostul jucător de baseball de la New York Yankees Joe DiMaggio s-au căsătorit. Atenția tuturor a fost concentrată asupra dragostei lor.

Proaspeții căsătoriți pozează pentru fotografi imediat după înregistrarea căsătoriei.

11. Cariera lui Monroe s-a dezvoltat. Imaginea din filmul „The Seven Year Itch” a devenit emblematică. 

Echipa de filmare se aștepta să filmeze scena într-un minut și jumătate, dar abia a reușit să o termine în 2 ore. Mulțimea striga „Mai sus!” de fiecare dată când rafala de aer ridica rochia actriței.

12. Această scenă strălucitoare a fost punctul final al căsătoriei lui Monroe. Câteva săptămâni mai târziu, din cauza geloziei lui DiMaggio, au divorțat.

În această fotografie actrița plânge după ce a ieșit de la o conferință de presă la care și-a anunțat despărțirea de soțul ei.

13. În 1954 pe 12 noiembrie, la ieșirea sa din spital, fotoreporterii au reușit să o fotografieze pe actriță care încerca să-și ascundă fața. Nu voia să fie văzută, cu atât mai puțin fotografiată, fără coafură și machiaj.

14. Monroe pleacă de la Hollywood. Ea visează să renunțe la rolul blondei naive, considerând că New York este exact locul în care se creează adevărata artă.

Marilyn Monroe citește cartea „Despre tehnica actorului”, martie 1955, New York.

15. La una dintre ședințele foto, Monroe pozează într-o stație de metrou din New York.

De fapt actrița nu a folosit niciodată acest mijloc de transport, dar arăta ca cea mai obișnuită femeie care merge cu metroul.

16. În 1956 Monroe s-a căsătorit cu dramaturgul Arthur Miller pentru că el a tratat-o ​​„ca pe o persoană sensibilă”.

Miller își sărută logodnica în timpul unei conferințe de presă, prima de când au fost dezvăluite intențiile lor de a căsători.

17. „Prima dată când m-am îndrăgostit cu adevărat ”, a spus Monroe despre Miller.

18. Marilyn visa să aibă copii. A fost însărcinată de trei ori, dar a pierdut sarcinile. 

Monroe și soțul surprinși în timp ce ies din spital și, ca întotdeauna, femeia încearcă să își ascundă emoțiile. Medicii nu le-au putut salva copilul nenăscut.

19. Relația soților s-a deteriorat în timpul filmărilor filmului „The Misfits”. Motivul a fost dezacordul lor cu privire la scenariu deoarece Marilyn a considerat că descrierea personajului său a fost o trădare.

Monroe și Miller pe platourile de filmare, 1960.

20. Timp de câteva săptămâni de la începutul filmărilor au locuit în apartamente separate. Până în august au încetat să mai vorbească. În plus, Miller a început o aventură cu o altă femeie. 

Miller a început să se întâlnească cu fotografa Inge Morath, care a filmat producția și a devenit mai târziu a treia lui soție.

21. Divorțul de Miller s-a încheiat trist pentru Marilyn. Visele unei familii fericite au fost spulberate. Avea doar filme, dragostea publicului, relații trecătoare și obiceiuri proaste.

În fotografie vedem o Monroe obosită și pe soțul ei care îi alungă pe fotografi.

22. Marilyn a reușit să mențină o relație bună cu cel de al 2-lea soț al său Joe DiMaggio.

Marilyn Monroe îl sărută de rămas bun pe fostul ei soț înainte de a pleca în Mexic în vacanță, 1962. Au plănuit să se căsătorească a doua oară, dar nu au avut timp din cauza plecării lui Monroe.

23. DiMaggio nu a încetat să o iubească pe Monroe nici după ce căsnicia lor de 9 luni a eșuat. Se spune că actrița a fost singura persoană pe care DiMaggio a iubit-o cu adevărat.

DiMaggio în timp ce își șterge lacrimile la Westwood Memorial Park din Hollywood după ce iubita sa s-a stins.