23 de curiozități din viața Ginei Lollobrigida, Esmeralda care a reușit să cucerească Hollywoodul

Chiar dacă au trecut mulți ani, lumea continuă să admire actrițele epocii de aur de la Hollywood, care au strălucit la sfârșitul anilor 20 – începutul anilor 50 ai secolului trecut.

În acest articol am dori să le amintim cititorilor noștri de o actriță  care a devenit celebră în toată lumea după filmul „Fanfan la Tulipe” – Gina Lollobrigida.

Luigia, acesta este numele său adevărat, s-a născut în Italia într-o familie de producători de mobilă. Și-a început cariera în industria modellingului, de unde s-a transferat în lumea cinematografică, unde avea roluri minore sau episodice în filmele regizorilor italieni.

În 1947 Lollobrigida a participat la concursul Miss Italia și a ocupat locul 3, devenind celebră în toată țara.

După mai multe filmări reușite, precum filmul „Vulturul negru”, Gina a continuat să primească noi roluri. Filmele muzicale „Crazy about Opera”, „Love Potion” și „Pagliacci” i-au oferit vedetei aprecierea publicului din Italia natală.

După succesul de acasă tânăra a început să cucerească restul lumii. Scenariul primului său film în limba engleză „Shame on the Devil”, a fost scris în timpul filmărilor. În același timp Gina a primit titlul de „Cea mai frumoasă femeie din lume”. În cinstea coafurii ei au numit chiar și o salată verde – lollo, iar francezii au inventat un cuvânt pentru a descrie persoanele care i se asemănau: lollobrigidienne.

Fanii au idolatrizat-o, iar ofertele nu încetau să apară. Pe lângă frumusețea uimitoare, Lollobrigida a uimit pe toată lumea cu vocea ei. În filmul „Cea mai frumoasă femeie din lume” actrița a interpretat majoritatea ariilor și a cântecelor.

Dar rolul principal al lui Adeline în filmul celebrului cineast francez Christian-Jacques „Fanfan la Tulipe” i-a adus un mare succes. Filmul a câștigat premii la Festivalurile de Film de la Cannes și Berlin. Regizorii de la Hollywood au atras atenția asupra fetei.

În 1959 a jucat în „Never Was So Few” cu Frank Sinatra, „Solomon și Regina din Sheba” cu Yule Brynner, iar în 1961 în „Întâlnire în septembrie” cu Rock Hudson.

Anul 1956 a fost un moment de cotitură pentru actriță. Celebrul cineast francez Jean Delannoy a invitat-o să joace rolul principal în filmul bazat pe romanul Notre Dame de Paris de Victor Hugo, unde a jucat alături de Anthony Quinn și Alain Cuny.

Filmul a fost un succes enorm. În roman mama Esmeraldei era fiica unui bărbat bogat, dar după ce a rămas văduvă a trebuit să-și câștige singură existența. A rămas însărcinată, iar copilul a fost furat de niște romi.

Lollobrigida este considerată cea mai bună întrupare a Esmeraldei pentru că a acceptat să joace fără încălțăminte. În plus, această adaptare este una dintre puținele în care regizorii au părăsit finalul original al lui Victor Hugo.

Potrivit romanului Esmeralda știe că romii care au crescut-o nu sunt părinții ei. Vrea cu disperare să-și găsească mama adevărată și poartă o amuletă la gât, care conține un mic pantof brodat, unicul lucru pe care l-a moștenit de la mama ei adevărată.

În 1959 a fost lansat filmul „Solomon și regina din Seba” în care Lollobrigida a interpretat rolul principal. Partenerul actriței a fost carismaticul Yul Brynner. Filmele în care s-a filmat Gina au obținut multe premii, inclusiv Globul de Aur.

Despre film actrița a spus : „Există o singură problemă. După Regina din Saba toate celelalte roluri ale mele vor părea mai simple.”

Viața socială a Ginei a fost plină de evenimente. În 1961, la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, Gina Lollobrigida și Elizabeth Taylor au apărut în rochii identice de la Yves Saint Laurent. Actrițele au ieșit din situația dată cu demnitate și cu un zâmbet hollywoodian. Gina ar fi rupt tăcerea, spunându-i lui Elizabeth: „Ce rochie frumoasă ai”

Potrivit zvonurilor rochia lui Elizabeth Taylor a fost realizată de Yves Saint Laurent, în timp ce rochia Ginei era doar o copie.

La același festival, Gina Lollobrigida s-a întâlnit cu Yuri Gagarin, care, potrivit actriței, i -a spus ceva de genul: „Ești mai strălucitoare decât orice stea pe care am văzut-o acolo sus”.

În anii 1970 Lollobrigida a luat o pauză și s-a concentrat pe fotografie. Albumul foto „Italia mea” a fost un motiv de mândrie pentru ea. I-a fotografiat pe Paul Newman, Salvador Dali, Henry Kissinger, David Cassidy, Audrey Hepburn, Ella Fitzgerald și echipa națională de fotbal germană.

Pe lângă fotografie Gina s-a ocupat și de sculptură, și-a încercat și talentul de regizor și chiar a înregistrat un interviu exclusiv cu liderul cubanez Fidel Castro.

În 1949 Lollobrigida s- a căsătorit cu medicul iugoslav Milko Skofić. La 28 iulie 1957 s-a născut singurul lor fiu, Milko Jr., numit în cinstea tatălui său. Cuplul a divorțat în 1971.

În noiembrie 1998 din geanta actriței au fost furate bijuterii în valoare de 10.000 de lire sterline. Acest lucru s-a întâmplat la recepția unui hotel din München în timp ce ea aștepta un taxi până la aeroport.

Conform spuselor sale actrița a apărut pe coperțile a 7000 de reviste și nu a plătit pentru articole.

La întrebarea de ce Gina nu a devenit sculptor sau fotograf, a răspuns că soarta a dus-o într-o altă direcție.

Actrița este adesea comparată cu alte vedete de la Hollywood – Marilyn Monroe și Sophia Loren. Gina spune că nu s-a comparat cu Sophie, pentru că sunt diferite.

Pe 1 februarie 2018 actrița italiană a primit o stea personalizată pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.