22 de trucuri psihologice recomandate persoanelor care nu sunt sigure de abilitățile lor de comunicare

Pentru persoanele care nu sunt sigure de abilitățile lor de comunicare există o mulțime de trucuri care le vor fi de mare ajutor.

Echipa noastră a descoperit câteva trucuri de acest fel care chiar funcționează.

— Dacă nu știți despre ce puteți vorbi, rugați-l pe interlocutor să povestească despre sine, iar între timp folosiți ascultarea activă: dați din cap, adresați-i întrebări, compătimiți-l sau zâmbiți-i, în dependență de ceea ce vă povestește.

— Pentru a stabili contactul cu o persoană, încercați să vă sincronizați respirația cu cea a interlocutorului.

— Psihologii folosesc de obicei această tehnică, această întrebare „Înțeleg corect că…” fiind utilă oricărei persoane, deoarece interlocutorul va înțelege că a fost ascultat cu atenție.

— Nu este un sfat prea etic, dar destul de eficient: dacă doriți să vă simțiți mai încrezuți, imaginați-vă că sunteți rege, iar persoanele din jur vă sunt vasali. Dar nu depășiți limitele!

— Pentru a nu vă simți incomod, ar trebui să veniți mai devreme la evenimentul sau petrecerea la care ați fost invitați. Veți avea timp să vă alegeți un loc comod, să vă obișnuiți cu mediul și cu persoanele prezente.

— Dacă trebuie să vă concentrați, dar nu vă simțiți foarte bine, spuneți următoarele: „Cred că eu…” – și apoi încercați să descrieți ceea ce simțiți. Acest lucru vă va permite să vă priviți dintr-o parte.

— Dacă sunteți sigur de faptul că cineva are intenția să vă critice, așezați-vă alături de acea persoana: acest lucru îi va tempera ardoarea.

— Nu puneți genți, cărți etc. între Dumneavoastră și interlocutor, dacă nu sunteți așezați la masă. Dacă aveți vreun obiect pe care nu aveți unde să-l puneți, atunci țineți-l cu o mână, nu cu două: acest lucru nu va crea senzația unei poziții închise.

— Pentru ca un argument de al Dumneavoastră să pară mai veridic, spuneți că l-ați auzit de la părinți sau de la profesori.

— Dacă polemizați cu cineva, nu stați în fața lui, ci alături de el: acest lucru va liniști spiritele.

— Când faceți cunoștință cu o persoană, priviți-o în ochi și zâmbiți în același timp. Contactul vizual va dura câteva secunde și vă va ajuta să-l predispuneți pe interlocutor.

— Dacă cineva a spus o glumă care v-a afectat, rugați-l s-o repete sau să vă explice gluma făcută. Aceasta nu va mai fi amuzantă, iar interlocutorul Dumneavoastră se va simți jenat.

— Când îi spuneți cuiva „Am nevoie de ajutor”, interlocutorul se va simți util și important.

— Dacă urmează să dați mâna cu cineva, încercați să o încălziți mai întâi; mâinile calde fac o impresie mai plăcută.

— Dacă interlocutorul vă adresează niște întrebări indiscrete sau deranjante, atunci întrerupeți-l și adresați-i Dumneavoastră întrebări.

— Dacă nu puteți refuza atunci când vreo persoană vă solicită în mod constant ajutorul, cereți-i și Dumneavoastră ajutorul. Și cât mai des.

— Dacă ați fost invitat la un eveniment sau la o petrecere, dar nu sunteți sigur dacă doriți să vă rețineți acolo mult, spuneți-le gazdelor că veți veni, dar nu știți cât veți sta pentru că așteptați un sunet foarte important.

— În timpul interviului de angajare încercați să vă imaginați că ați fost deja acceptat și acum v-ați întâlnit doar pentru a discuta despre unele detalii. Vă veți simți, astfel, mult mai liber.

— Dacă doriți să-i convingi pe ceilalți de ceva, evitați expresiile de tipul „cred că…” și „mi se pare că…”.

— Dacă ați împrumutat vreo caserolă de la cineva, umpleți-o cu biscuiți înainte de a i-o întoarce.

— Dacă vă este dificil să memorizați numele persoanelor, atunci pronunțați-l de câteva ori în timpul primei conversații. Acest lucru vă va ajuta să-l memorizați mai ușor, și în plus, interlocutorului îi va fi mai plăcut să discute cu Dumneavoastră.

— Încercați, înainte de vreo întâlnire, să fiți bine dispus; astfel oamenii pe care îi veți întâlniți se vor simți la fel. Emoțiile se memorizează. Dacă îi veți face pe oameni să faci pe oameni să se bucure sau să râdă, își vor aminti de Dumneavoastră. Și vor fi niște amintiri plăcute.

Cunoașteți și alte tehnici psihologice? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!