22 de ținute uimitoare și moderne, create din dantelă fermecătoare!

Dantela este un produs textil, o țesătură cu goluri, reprezentând ochiuri largi, lucrată cu acul, cu croșeta, cu ciocănelele sau prin folosirea simultană a mai multor tehnici, care se realizează manual sau industrial.

Dantela croșetată din nou este la modă. Nu este nici o îndoială că dantela este cea mai eficientă țesătură. Produsele realizate din dantelă sunt încântătoare și subliniază liniile frumoase a siluetei feminine. Iar eleganța și feminitatea acestei țesături accentuează gustul delicat al doamnei ce o poartă. Vă prezentăm mai jos cele mai frumoase ținute în care dantela este vedetă:

1. 

2. Originea dantelei, ca și a multor arte textile, este învăluită de un mister ce înconjoară toate legendele care încearcă să explice sursele de inspirație a acestui meșteșug.

3. Una dintre cele mai cunoscute legende ne vorbește despre o nevastă din Veneția, care aștepta iubitul marinar zile lungi. Marinarul a lăsat un coral ca amintire. Fata privind încontinuu la coral, a încercat să emite ornamentele variate a coralului cu ajutorul acului și a firelor de ață.

4. 

5. 

6. 

7.  Materialele care au fost folosite de-a lungul timpului pentru realizarea dantelelor au variat de la in, mătase, aur și argint la mult mai actualul și larg folositul bumbac. Foarte populare rămân a fi și fibrele sintetice. Unii maeștri folosesc, precum în epoca de aur a dantelăriei venețiene, fire de aur, argint sau chiar cupru în lucrările sale.

8. 

9. 

10. 

11. 

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

18. 

19. 

20. 

21. 

22. 

Arta dantelăriei oferă posibilitatea de a utiliza diverse tehnici, care oferă ca rezultat o mare varietate de modele noi.

V-au inspirat aceste modele fascinante? Care model a-ți fi dorit să aveți în garderoba dvs? Așteptăm cu drag comentariile dvs.